Reteta miel aromat, by Jamila Cuisine
Porții
4
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
4h
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Carne de miel (pulpa) |
• Zeama de la 2 lamai |
• Zeama de la 2 portocale |
• Oregano uscat – 1 lingurita |
• Cimbru – cateva crengute |
• Coriandru macinat – 1 lingurita |
• Ulei de masline – 3 – 4 linguri |
• Patrunjel – 1 legatura |
• Usturoi – 5 – 6 catei |
• Rozmarin |
• Boia – 1 lingurita |
• Sare, piper – dupa gust |
Mod de preparare
- Se pune intr-un robot de bucatarie rozmarinul, cimbrul, jumatate din patrunjel, cateii de usturoi, oregano, coriandru, boia, sare, piper, ulei de masline si jumatate din zeama de lamaie pentru a face marinada pentru carne; se marunteste foarte bine totul, cat sa rezulte un amestec omogen
- Se maseaza bine carnea de miel cu marinada aromata si se transfera totul in vasul slow cooker Crock-Pot 5L Digital DuraCeramic™Sauté
- Carnea care va ramane o puteti vida cu ajutorul aparatului de vidare Food Saver si apoi o puteti pastra in congelator pentru o perioada mai lunga de timp
- Peste amestecul de carne si condimente din vasul Crock-Pot se pune restul de zeama de lamaie, zeama de portocale, putina sare, putin piper si putina apa
- Se pune capacul slow cooker Crock-Pot 5L Digital DuraCeramic™Sauté si se seteaza timpul de gatire de 4 ore pe modul ''High''
- Se poate servi cu garnitura de cous cous.
Pofta buna!