Reteta prajitura cu ciocolata si capsuni, by Jamila Cuisine
Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
3h
Temperatură
low
Calorii
-
Ingrediente
Pentru blat: |
• Zahar – 200 gr. |
• Faina – 200 gr. |
• Unt – 200 gr. (80 – 82% grasime) |
• Lapte batut – 100 gr. |
• Oua – 4 buc. |
• Ciocolata amaruie – 100 gr. (52% cacao) |
• Cafea – 70 ml |
• Sare – un praf |
• Cacao – 20 gr. |
• Praf de copt – 10 gr. |
Pentru glazura: |
• Ciocolata amaruie – 100 gr. |
• Smantana pentru frisca – 100 ml |
• Capsuni – 200 gr. |
Mod de preparare
• Intr-un bol mai mare puneti untul la temperatura camerei, peste acesta adaugati zaharul si mixati bine cu un tel pana se obtine o crema
• Cand amestecul arata ca o crema, adaugati ouale unul cate unul si continuati mixarea, incorporand fiecare ou in parte
• Peste oua adaugati cacaua pe care o incorporati si pe ea usor
• Se adauga apoi faina, praful de copt, sarea si laptele batut (care se poate inlocui cu iaurt indoit cu putina apa)
• Mixati usor toate ingredientele pana la omogenizare, iar la final adaugati ciocolata lichida, topita pe baie de aburi si racita usor si cafeaua (care se poate inlocui cu apa fierbinte)
• Cand este gata omogenizata, compozitia se adauga in vasul slow cooker Crock-Pot 5.0 L Digital DuraCeramic™Sauté, care a fost uns cu unt topit
• Se niveleaza compozitia din vas cu o spatula, apoi se aseaza o hartie de copt peste gura vasului si apoi se inchide vasul Crock-Pot-ului cu capacul
• Setati aparatul pe treapta ''Low'' pentru timpul de gatire 3 ore
• Dupa terminarea timpului de gatire scoateti capacul vasului de gatit si se incercati prajitura cu o scobitoare; daca scobitoarea este curata, prajitura este coapta
• Scoateti apoi vasul din unitatea centrala si lasati prajitura la racit pentru o jumatate de ora
• Pentru glazura: se pune un bol peste o craticioara cu apa care fierbe foarte incet, iar in bol se pune ciocolata si smantana pentru frisca
• Amestecati incet ingredientele pana se vor topi complet
• Scoateti bolul din cratita si lasati glazura la racit aprox. 10 minute
• Puneti glazura peste prajitura complet racita si nivelati usor cu o spatula peste toata suprafata prajiturii
• Dupa acoperirea integrala lasati prajitura pentru cateva minute in repaos, pentru a se scurge excesul de glazura si ornati cu capsuni.
Pofta buna!
• Cand amestecul arata ca o crema, adaugati ouale unul cate unul si continuati mixarea, incorporand fiecare ou in parte
• Peste oua adaugati cacaua pe care o incorporati si pe ea usor
• Se adauga apoi faina, praful de copt, sarea si laptele batut (care se poate inlocui cu iaurt indoit cu putina apa)
• Mixati usor toate ingredientele pana la omogenizare, iar la final adaugati ciocolata lichida, topita pe baie de aburi si racita usor si cafeaua (care se poate inlocui cu apa fierbinte)
• Cand este gata omogenizata, compozitia se adauga in vasul slow cooker Crock-Pot 5.0 L Digital DuraCeramic™Sauté, care a fost uns cu unt topit
• Se niveleaza compozitia din vas cu o spatula, apoi se aseaza o hartie de copt peste gura vasului si apoi se inchide vasul Crock-Pot-ului cu capacul
• Setati aparatul pe treapta ''Low'' pentru timpul de gatire 3 ore
• Dupa terminarea timpului de gatire scoateti capacul vasului de gatit si se incercati prajitura cu o scobitoare; daca scobitoarea este curata, prajitura este coapta
• Scoateti apoi vasul din unitatea centrala si lasati prajitura la racit pentru o jumatate de ora
• Pentru glazura: se pune un bol peste o craticioara cu apa care fierbe foarte incet, iar in bol se pune ciocolata si smantana pentru frisca
• Amestecati incet ingredientele pana se vor topi complet
• Scoateti bolul din cratita si lasati glazura la racit aprox. 10 minute
• Puneti glazura peste prajitura complet racita si nivelati usor cu o spatula peste toata suprafata prajiturii
• Dupa acoperirea integrala lasati prajitura pentru cateva minute in repaos, pentru a se scurge excesul de glazura si ornati cu capsuni.
Pofta buna!