Reteta - Mancare de post cu conopida
Porții
6
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
2h
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
• Ulei de masline – 3 linguri |
• Ardei gras rosu si verde – ½ buc.din verde, 1 rosu intreg; |
• Ceapa – 1 buc.(Julien) |
• Usturoi – 2 catei |
• Boia – 1 lingurita rasa |
• Apa – 200 ml (cate 100 ml pe rand) |
• Busuioc – 7-8 frunze |
• Sare – dupa gust |
• Piper – dupa gust |
• Rosii cuburi (cu aroma de busuioc) – 200 g |
• Zahar – 2 g |
• Conopida – 800 g (florete) |
• Restul de 100 ml de apa |
• Patrunjel – 1 leg |
Mod de preparare
- Asaza vasul Crock Pot 5L Digital Duraceramic pe o plita;
- Pune ulei in el si lasa-l sa se incinga;
- Taie ardeii julien si caleste-i in ulei;
- Taie ceapa julien si adaug-o deasupra;
- Toaca usturoiul si pune-l deasupra;
- Adauga boia si pune jumatate din cantitatea de apa;
- Lasa sa fiarba;
- Adauga busuioc, sare, piper si rosii cuburi;
- Pune zaharul si conopida desfacuta florete;
- Adauga restul de 100 ml de apa;
- Ia de pe foc si pune vasul in Crock Pot;
- Seteaza modul de gatire “high” si timpul de 2 ore;
- Toaca patrunjel si presara pe deasupra;
Calirea se face la o temperatura de peste 100grade Celsius, iar slowcookerul Crock Pot nu depaseste aceasta temperatura. :)