Reteta Ciorba de post cu ciuperci pleurotus
Porții
6
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 500 g ciuperci pleurotus |
• 1 ceapa |
• 1 morcov |
• 1 ardei kapia |
• 2-3 linguri ulei de masline |
• sare si piper dupa gust |
• 2 catei de usturoi |
• otet dupa gust |
• gogosari in otet pentru servit |
• ardei iute si paine proaspata |
Mod de preparare
- Pune vasul DuraCeramic pe plita, pune uleiul si lasa-l sa se incinga.
- Adauga ceapa tocata marunt si caleste-o 1-2 minute.
- Pune apoi morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, amesteca 2 minute si pune si ardeiul kapia tocat cubulete.
- Soteaza totul inca 2-3 minute si apoi muta vasul in slow cooker.
- Adauga ciupercile pleurotus taiate fasii subtiri.
- Ciorba aceasta se mai numeste si ciorba falsa de burta, datorita formei ciupercilor pleurotus, care seamana cu fasiile de burta de vita.
- Condimenteaza cu sare si piper dupa gust si adauga 2 litri de apa.
- Pune capacul si seteaza programul High pentru 3 ore.
- La final adauga usturoiul dat prin presa si otet dupa gust.
- Daca nu tineti post puteti drege ciorba cu doua galbenusuri amestecate cu 100 g smantana fermentata. Se amesteca smantana cu galbenusurile cu 4-5 polonice de supa fierbinte si apoi se rastoarna totul in oala.
- Serveste ciorba cu fasii subtiri de gogosari in otet, ardei iute si paine proaspata.