Reteta tagine vegan
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
2h
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
• Ulei de masline – 1-2 linguri |
• Ardei gras galben – 1 buc |
• Ardei gras rosu – 1 buc |
• Ceapa rosie (salota) – 2 buc |
• Zucchini – 1 buc |
• Vanata – 1 buc |
• Ghimbir ras – 1 varf de cutit |
• ierburi de provence – 1 lingura |
• Scortisoara – 1 lingurita |
• Mix “Ras el Hanout” - 1 lingura |
• Piper negru – dupa gust |
• Pasta de ardei dulce – 2 linguri |
• Supa de legume – 100 ml |
• Caise deshidratate – 8-9 buc |
• Prune afumate – 6 buc |
• Smochine deshidratate – 4 buc |
• Agrise – 30 g |
• Amestec cous cous marocan (bulgur maruntit) - 5-6 linguri |
• Patrunjel tocat – 2-3 linguri |
• Migdale prajite – 50 g |
• Sare – dupa gust |
Mod de preparare
- Pune vasul Crock Pot-ului 5L DuraCeramic Saute pe o plita si incinge-l;
- Adauga uleiul de masline;
- Toaca zucchini si vanata si presara sare pe deasupra;
- Lasa cca 10 min sa se scurga apa din ele si tapeteaza cu niste servetele;
- Taie ceapa cubulete;
- Taie ardeii cuburi;
- Caleste ceapa si ardeii;
- Cand au devenit translucide adauga zucchini si dovlecei;
- Toaca ghimbirul marunt si adauga-l;
- Adauga mixul de ierburi, scortisoara si amestecul “Ras el Hanout”;
- Adauga piper;
- Pune apoi pasta de ardei si amesteca;
- Stinge cu supa de legume;
- Toaca caisele, prunele si smochinele si adaug-le;
- Adauga si agrisele;
- Pune cous cous -ul si mai pune putin stock;
- Pune capacul si ia vasul de pe plita;
- Seteza modul de gatire “high” si timpul de 2 ore;
- Serveste cu patrunjel tocat si migdale prajite;