Reteta - Prajitura cu crema de branza si zmeura
Porții
8
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Blat: |
• oua 3 buc |
• zahar 100 g |
• ulei 2 linguri |
• faina 100 g |
• praf de copt 1 lingurita |
• un praf de sare |
• zeama de lamaie 1 lingurita |
• coaja rasa de lamaie 1 lingurita |
Crema: |
• crema de branza 200 g |
• frisca lichida 200 ml |
• zahar pudra 4 linguri |
• unt moale 50 g |
• scortisoara 1 lingurita |
Topping: |
• zmeura 600 g |
• jeleu transparent 1 plic |
Mod de preparare
• Mixati albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, apoi adaugati treptat zaharul pana obtineti o bezea.
• Amestecati galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, apoi amestecati-le cu bezeaua.
• incorporati usor, cu o spatula, de jos in sus.
• Amestecati faina cu praful de copt si puneti putin cate putin in compozitia de mai sus.
• La final adaugati coaja rasa de lamaie.
• Tapetati cu hartie de copt vasul slow cooker-ului Crock-Pot 4.7 l Digital si turnati compozitia, apoi setati modul LOW pentru 2 ore.
• Cand programul s-a terminat, scoateti blatul si lasati-l la racit.
• Pentru crema, mixati untul moale cu zaharul pudra, apoi adaugati crema de branza si scortisoara.
• Mixati frisca si amestecati-o apoi cu crema de branza, omogenizand usor, cu o spatula.
• Puneti crema peste blatul racit si lasati la frigider 30 de minute.
• La final puneti deasupra zmeura si pregatiti jeleul conform instructiunilor de pe plic. Turnati jeleul peste fructe.
• Lasati prajitura la frigider 30 de minute inainte de servire.
Pofta buna si savurati alaturi de persoana iubita!
• Amestecati galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, apoi amestecati-le cu bezeaua.
• incorporati usor, cu o spatula, de jos in sus.
• Amestecati faina cu praful de copt si puneti putin cate putin in compozitia de mai sus.
• La final adaugati coaja rasa de lamaie.
• Tapetati cu hartie de copt vasul slow cooker-ului Crock-Pot 4.7 l Digital si turnati compozitia, apoi setati modul LOW pentru 2 ore.
• Cand programul s-a terminat, scoateti blatul si lasati-l la racit.
• Pentru crema, mixati untul moale cu zaharul pudra, apoi adaugati crema de branza si scortisoara.
• Mixati frisca si amestecati-o apoi cu crema de branza, omogenizand usor, cu o spatula.
• Puneti crema peste blatul racit si lasati la frigider 30 de minute.
• La final puneti deasupra zmeura si pregatiti jeleul conform instructiunilor de pe plic. Turnati jeleul peste fructe.
• Lasati prajitura la frigider 30 de minute inainte de servire.
Pofta buna si savurati alaturi de persoana iubita!