Rețetă cornbread cake (pâine cu mălai) pregătită de Mihai Gătește la vasul din fontă emailată 4.7L Crock-pot


Porții
1
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
25m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 210 g unt nesărat |
• 210 g mălai pentru mămăligă rapidă |
• 210 g făină |
• 450 g boabe de porumb decongelate |
• 200 g iaurt grecesc |
• 80 ml lapte |
• 3 ouă |
• 10 g chives mărunțit |
• 3 linguri de miere |
• 1 ¾ lingurițe de sare |
• 1 lingură de praf de copt |
• 1/3 linguriță de bicarbonat |
• piper |
Descriere
Ai încercat vreodată și alte rețete de pâine? Mihai Gătește ne arată rețeta de cornbread cake, o pâine altfel, delicioasă, cu iaurt, lapte, miere și făină albă, respectiv făină de mălai!
Mod de preparare
- Încinge cuptorul la 220 de grade, pune untul tăiat în două bucăți mari în vasul de 4,7 l de la Crockpot și pune-l în cuptor pentru 15 minute (untul topit se va rumeni puțin).
- Cât timp vasul stă în cuptor, pune în robotul de bucătărie porumbul și procesează-l puțin – nu trebuie să fie o pastă fină.
- Pune porumbul într-un castron și amestecă-l cu iaurtul, laptele, mierea, ouăle, chives-ul și niște piper.
- Într-un alt castron, amestecă făina de mălai, făina albă, bicarbonatul, sarea și praful de copt.
- Scoate vasul de fontă emailată din cuptor si toarnă untul topit într-un castron mic, pune 10 g de unt tăiat bucățele în vas și lasă-l deoparte.
- Toarnă amestecul cu porumb peste făină, adaugă și untul topit și amestecă de câteva ori, până se omogenizează.
- Adaugă amestecul în vasul de fontă emailată, aranjează aluatul cu o spatulă și pune vasul în cuptor 25 de minute.
- Când a expirat timpul, scoate vasul din cuptor și lasă-l la temperatura camerei vreo 50 de minute.
- Folosește capacul ca să răstorni pâinea din vas.
Preparat cu
-100lei
Crock-Pot
Vas de fontă emailată, 4.7L, rotund, roșu Crock-Pot
Fontă emailată
Capac inclus
Capacitate 4.7 L
Rotund
• in stoc
PRP: 499,99lei
399,99lei