Reteta burgeri de vita shredded, by Adi Hadean
Porții
4
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
8h
Temperatură
low
Calorii
-
Ingrediente
• Pulpa de vita – 1 kg |
• Suc de lamaie – 200 ml |
• Ulei de floareasoarelui – 300 ml |
• Usturoi – ½ capatana |
• Foi de dafin – 4 - 5 buc. |
• Rozmarin uscat – 2 linguri |
• Sare – 1 lingura |
• Zahar – 1 lingura |
• Boabe de mustar – 1 lingura |
• Ienibahar – 1 lingura |
• Piper negru – 1 lingura |
Mod de preparare
• Se curata de pielite si de grasime pulpa de vita, se taie felii de cate 2 cm si se aseaza in caserola pentru marinare rapida
• Se acopera carnea cu o marinada care consta in 200 ml suc de lamaie, 300 ml ulei de floarea-soarelui si un amestec aromatizant (1/2 capatana de usturoi, 4 - 5 foi de dafin, 2 linguri de rozmarin uscat si cate 1 lingura de sare, zahar, boabe de mustar, ienibahar, piper negru)
• Se inchide caserola pentru marinare rapida si se strange supapa de vid; se conecteaza caserola prin furtunul de vidare la Food Saver, se muta supapa in pozitia indicata in manual si se porneste aparatul de vidat; Odata incheiata vidarea, se pastreaza caserola in frigider timp de 15 minute
• Separat se taie grosier 1 baton de telina apio, 1 bucata de praz de 10 cm, 3 catei de usturoi si 6 rosii
• Se scoate apoi carnea din marinada, se tamponeaza cu servetele si se rumeneste intr-o tigaie
• Se adauga legumele sotandu-le si pe acestea
• Se muta apoi carnea in vasul ceramic al slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital
• Cand s-au inmuiat legumele din tigaie, se adauga 250 ml rosii pasate, se aduce la punctul de fierbere si se transfera totul in vasul ceramic peste carne
• Se seteaza temperatura pe „Low'' timp de 8 ore
• Odata preparata carnea, se scoate pe o farfurie si se desprind fibrele folosind doua furculite, apoi se asezoneaza cu sare si piper
• Separat se prajesc chiflele, se ung cu sosul ramas in Crock-Pot, se adauga carnea, se garniseste cu ardei si ceapa rosie murata, se adauga un sos facut din smantana, mustar de Dijon si praz proaspat si se savureaza cu placere.
Pentru ardei si ceapa murata:
• Se foloseste aceeasi caserola de marinare rapida
• Se pregateste pe foc un amestec de 150 ml apa, 150 ml sare, 2 linguri de zahar si 1 de sare, se aduce la temperatura de fierbere si se toarna acest lichid peste legumele din caserola
• Se videaza prin acelasi procedeu ca marinada facuta mai sus si se lasa 20 minute la temperatura camerei; se obtine o muratura crocanta intr-un timp foarte scurt.
Pofta buna!
• Se acopera carnea cu o marinada care consta in 200 ml suc de lamaie, 300 ml ulei de floarea-soarelui si un amestec aromatizant (1/2 capatana de usturoi, 4 - 5 foi de dafin, 2 linguri de rozmarin uscat si cate 1 lingura de sare, zahar, boabe de mustar, ienibahar, piper negru)
• Se inchide caserola pentru marinare rapida si se strange supapa de vid; se conecteaza caserola prin furtunul de vidare la Food Saver, se muta supapa in pozitia indicata in manual si se porneste aparatul de vidat; Odata incheiata vidarea, se pastreaza caserola in frigider timp de 15 minute
• Separat se taie grosier 1 baton de telina apio, 1 bucata de praz de 10 cm, 3 catei de usturoi si 6 rosii
• Se scoate apoi carnea din marinada, se tamponeaza cu servetele si se rumeneste intr-o tigaie
• Se adauga legumele sotandu-le si pe acestea
• Se muta apoi carnea in vasul ceramic al slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital
• Cand s-au inmuiat legumele din tigaie, se adauga 250 ml rosii pasate, se aduce la punctul de fierbere si se transfera totul in vasul ceramic peste carne
• Se seteaza temperatura pe „Low'' timp de 8 ore
• Odata preparata carnea, se scoate pe o farfurie si se desprind fibrele folosind doua furculite, apoi se asezoneaza cu sare si piper
• Separat se prajesc chiflele, se ung cu sosul ramas in Crock-Pot, se adauga carnea, se garniseste cu ardei si ceapa rosie murata, se adauga un sos facut din smantana, mustar de Dijon si praz proaspat si se savureaza cu placere.
Pentru ardei si ceapa murata:
• Se foloseste aceeasi caserola de marinare rapida
• Se pregateste pe foc un amestec de 150 ml apa, 150 ml sare, 2 linguri de zahar si 1 de sare, se aduce la temperatura de fierbere si se toarna acest lichid peste legumele din caserola
• Se videaza prin acelasi procedeu ca marinada facuta mai sus si se lasa 20 minute la temperatura camerei; se obtine o muratura crocanta intr-un timp foarte scurt.
Pofta buna!