Rețetă cotlete de miel by Teo's Kitchen
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 500g cartofi dulci |
• 2 cepe roșii mari |
• sare, piper, cimbru |
• 2 lingurițe ulei de măsline |
• 600g cotlete de miel (4 bucăți) |
• 120ml sos de soia |
• 120ml sirop de agave/miere |
• 2 linguri ulei de susan |
• rozmarin |
Mod de preparare
Sfaturi utile:
- Puteți folosi și alte părți ale mielului, în funcție de preferințe: coaste, pulpă. La fel de bine puteți folosi și orice altă carne va place: pulpă de porc, vită sau chiar pulpe de pui.
- Cartofii dulci pot fi înlocuiți cu cartofi albi, dacă nu va place gustul dulceag al cartofilor dulci.
- Puteți folosi sos de soia mai cremos și implicit mai dulce, sau un sos mai sărat, în funcție de gusturile voastre.
- Pentru sos puteți folosi sirop de arțar, sirop de agave sau miere. Dacă nu doriți să folosiți miere, o înlocuiți pur și simplu cu apă în sos. Deși, sosul de agave da cotletelor gustul aparte și o glazură frumușică.