Reteta rasol de berbecut, made by Adrian Hadean
Porții
2
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
12h
Temperatură
low
Calorii
-
Ingrediente
• Rasol de berbecut – 2 buc. |
• Morcovi – 4 buc. mari |
• Usturoi – 3 - 4 catei |
• Stele de anason – 5 - 6 buc. |
• Hasme – cateva buc. |
• Sare grunjoasa, piper, seminte de chimen negru |
• Vin rosu sec – 100 ml (Feteasca neagra) |
• Supa de oase/ apa – 300 ml |
Ingrediente pentru garnitura: |
• Naut |
• Usturoi – 2 catei |
• Ceapa – 1 buc. |
• Foi de dafin – 2 buc. |
• Sare |
• Patrunjel |
• Ulei de masline |
Mod de preparare
• taiati morcovii in bucati mari si adaugati-i in slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital
• spalati si stergeti carnea cu un prosop curat si uscat, apoi asezati-o in slow cooker, peste patul de morcovi
• adaugati cativa catei de usturoi, 5 - 6 stele de anason, cateva hasme, apoi presarati peste carne sare grunjoasa, piper si seminte de chimen negru
• turnati peste carne 100 ml de vin rosu sec (Feteasca neagra) si 300 ml supa de oase (daca nu aveti, folositi apa)
• setati slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital pe modul de gatire ''Low'' si timpul de 12 ore
Pentru prepararea garniturii:
• pastrati nautul in apa, de seara pana dimineata, apoi fierbeti-l in multa apa, cu doi catei de usturoi, o ceapa, doua foi de dafin si sare, pana se inmoaie bobul
• amestecati nautul cu sare de mare, patrunjel si ulei de masline.
Pofta buna!
• spalati si stergeti carnea cu un prosop curat si uscat, apoi asezati-o in slow cooker, peste patul de morcovi
• adaugati cativa catei de usturoi, 5 - 6 stele de anason, cateva hasme, apoi presarati peste carne sare grunjoasa, piper si seminte de chimen negru
• turnati peste carne 100 ml de vin rosu sec (Feteasca neagra) si 300 ml supa de oase (daca nu aveti, folositi apa)
• setati slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital pe modul de gatire ''Low'' si timpul de 12 ore
Pentru prepararea garniturii:
• pastrati nautul in apa, de seara pana dimineata, apoi fierbeti-l in multa apa, cu doi catei de usturoi, o ceapa, doua foi de dafin si sare, pana se inmoaie bobul
• amestecati nautul cu sare de mare, patrunjel si ulei de masline.
Pofta buna!