Reteta rasol de vita, made by Chef Adrian Hadean
Porții
2
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
10h
Temperatură
low
Calorii
-
Ingrediente
• Rasol de vita – 1 buc. |
• Vin spumant – 300 ml |
• Vin de Bordeaux – 200 ml |
• Sos de stridii – 3 linguri |
• Usturoi – 3 catei |
• Cepe mici – 3 buc. taiate sferturi |
• Sare, piper, fulgi de ardei uscat si afumat – dupa gust |
• Oregano tanar – cateva ramurele |
Mod de preparare
• introduceti rasolul de vita in slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital, apoi turnati peste vinul spumant si vinul de Bordeaux
• adaugati sare, piper, fulgi de ardei uscat si afumat, trei linguri de sos de stridii, cateva ramurele de oregano tanar, trei catei de usturoi, trei cepe mici taiate in sferturi
• setati slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital pe modul de gatire ''Low'' si lasati la gatit pentru 10 ore
• cand s-a incheiat timpul de gatit, lasati oala sa se raceasca si puneti-o in frigider pana a doua zi; grasimea se va ridica la suprafata si se va solidifica; sub ea carnea captiva in jeleul de vin, va fi foarte gustoasa, foarte aromata
• indepartati grasimea si scoateti-o din oala: o parte din carne si o parte din jeleu (se pastreaza bine asa la rece 3 - 4 zile); puneti-le apoi intr-o tigaie, pe foc mic
• se poate consuma cu cartofi fierti, sfecla fiarta in aburi si cu zeama rezultata din topirea jeleului.
Pofta buna!
• adaugati sare, piper, fulgi de ardei uscat si afumat, trei linguri de sos de stridii, cateva ramurele de oregano tanar, trei catei de usturoi, trei cepe mici taiate in sferturi
• setati slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital pe modul de gatire ''Low'' si lasati la gatit pentru 10 ore
• cand s-a incheiat timpul de gatit, lasati oala sa se raceasca si puneti-o in frigider pana a doua zi; grasimea se va ridica la suprafata si se va solidifica; sub ea carnea captiva in jeleul de vin, va fi foarte gustoasa, foarte aromata
• indepartati grasimea si scoateti-o din oala: o parte din carne si o parte din jeleu (se pastreaza bine asa la rece 3 - 4 zile); puneti-le apoi intr-o tigaie, pe foc mic
• se poate consuma cu cartofi fierti, sfecla fiarta in aburi si cu zeama rezultata din topirea jeleului.
Pofta buna!