Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă porc cu cartofi și salvie la vasul cu capac Crock-Pot din fontă emailată 4.7L pregătită de Mihai Gătește

Rețetă porc cu cartofi și salvie la vasul cu capac Crock-Pot din fontă emailată 4.7L pregătită de Mihai Gătește
Rețetă porc cu cartofi și salvie la vasul cu capac Crock-Pot din fontă emailată 4.7L pregătită de Mihai Gătește

Porții

1

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

1h:20m

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• 900 g pulpă de porc fără os, tăiată bucăți
• 4 praji
• 500 ml de cidru brut (fără adaos de zahăr)
• 400 ml supă de legume
• aproximativ 350 g de cartofi
• aproximativ 350 g de cartofi dulci
• 200 ml frișcă lichidă (15-20% grăsime)
• 1 legătură de pătrunjel
• O mână de salvie proaspătă
• 4 căței de usturoi
• 3 linguri de făină
• 20 + 10 g de unt
• 4 linguri de ulei de măsline
• 2 frunze de dafin
• Sare și piper

Descriere

Așa cum ne-a obișnuit, Mihai Gătește a preparat încă o rețetă delicioasă în vasul roșu Crock-Pot din fontă emailată! Rețeta de porc fraged cu cartofi și salvie pas cu pas mai jos!

Mod de preparare

  • Încinge uleiul în vasul de fontă emailata și gătește carnea de porc pe toate părțile la foc mediu spre mare.
  • Când carnea începe să se rumenească, scoate-o pe o farfurie, pune 1 lingură de ulei și 10 g de unt și adaugă 2 bucăți de praj tăiați în felii de aproximativ jumătate de centimetru și puțină sare.
  • Ține prazul aproximativ 10 minute la foc mic spre mediu, până se înmoaie, și adaugă cățeii de usturoi zdrobiți și mărunțiți bine.
  • După 1 minut adaugă făina și amestecă bine. Adaugă cidrul treptat, în timp ce amesteci pentru a nu se forma cocoloașe.
  • Adaugă supa, frunzele de dafin și carnea, iar când amestecul fierbe pune capacul pe vas, dar lasă 1-2 cm neacoperiți.
  • Fierbe la foc mic o oră și 20 de minute pe arzătorul cel mai mic și amestecă din când în când.
  • Cu 20 de minute înainte să expire timpul, încinge cuptorul la 200 de grade.
  • Taie cei 2 praji rămași în felii de aproximativ jumătate de centimetru, mărunțește pătrunjelul și frunzele de salvie (păstrează 4-5 frunze întregi) și taie cartofii în felii de 3-4 mm grosime.
  • Când expiră timpul, adaugă prazul, pătrunjelul, salvia și smântâna lichidă, amestecă bine și condimentează cu sare și piper.
  • Pune feliile de cartofi deasupra, ca niște solzi, pune cele 20 de grame de unt tăiat în mai multe bucățele mici deasupra cartofilor și presară cartofii cu sare și piper.
  • Pune vasul de fontă emailată în cuptorul încins pentru 1 oră și 20 de minute.
  • Cu 10 minute înainte să expire timpul, unge frunzele de salvie puse deoparte cu puțin ulei de măsline și așază-le deasupra cartofilor.
Poftă mare!