Rețetă ruladă de porc cu prune uscate, miez de nucă și ghimbir
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
4h:30m
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
• Piept de porc fără os, cu șorici – 1,5 kg |
• Prune afumate – 150 g |
• Miez de nucă – 250 g |
• Ghimbir ras/tocat – ½ linguriță |
• Cimbru uscat – 1 linguriță |
• Ienibahar – ½ linguriță |
• Chives – 10 fire |
• Cartofi dulci – 6-7 buc |
• Ulei de măsline – 60 ml |
• Vin alb demisec – 50 ml |
• Boia iute – 1 linguriță |
• Sare, piper – după gust |
Mod de preparare
- Crestează pieptul de porc pe partea cu șoriciul;
- Stropește carnea cu cca 30 ml ulei de măsline și condimentează carnea la interior cu sare și piper;
- Pune prunele, miezul de nuca, ghimbirul, cimbru, ienibahar și chives într-un atașament de blender cu tocător și blendează cca 7-8 sec;
- Umple pieptul de porc cu umplutură;
- Rulează strâns și leagă din loc în loc cu sfoară culinară;
- Încinge o tigaie pe plită și adaugă uleiul;
- Pune ruladă în tigaie și dă-i culoare pe fiecare parte;
- Stinge cu vinul și lasă-l să se reducă;
- Pune apoi rulada în Crock Pot 4.7L Digital, setează modul de gătire “high” și timpul de 4 ore și 30 min;
- Curăță cartofii dulci de coajă și taie-i wedges;
- Stropește-i cu ulei de măsline și condimentează-i cu sare, piper și boia iute;
- Pune-i într-o tavă de cuptor cu hârtie de copt;
- Pune tavă în cuptorul încins în prealabil la 180 de grade;
- Lasă-i cca 20 de min, până intră furculiță ușor în ei;
- Servește rulada împreună cu cartofii.
Fii primul care lasa un comentariu!