Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta - Placinta de post cu mere, dovleac si stafide

Reteta - Placinta de post cu mere, dovleac si stafide
Reteta - Placinta de post cu mere, dovleac si stafide

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

3h

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• Dovleac ras – 500 gr.
• Mere rase – 400 gr.
• Ulei – 2 linguri
• Stafide aurii – 4 linguri
• Zahar brun – 150 gr.
• Zahar vanilat – 1 plic
• Scortisoara – 1 lingurita
• Zeama lamaie – 2 linguri
• Coaja rasa de lamaie – 1 lingurita
• Gris – 2 linguri
• Foi de placinta – 9 buc.
• Ulei de floarea-soarelui – pentru uns

Mod de preparare

• pune 2 linguri de ulei intr-o oala mai mare, adauga apoi dovleacul si merele rase stropite cu zeama de lamaie, ca sa nu oxideze. Amesteca usor si adauga zaharul brun si zaharul vanilat. Lasa-le sa se inmoaie, la foc potrivit, aproximativ 15 minute, amestecand din cand in cand. Adauga la final stafidele, coaja de lamaie, scortisoara si grisul. Lasa compozitia sa se raceasca putin.
• pune pe blatul de lucru o foaie de placinta si unge-o cu putin ulei, adauga deasupra inca o foaie, unge-o cu ulei si inca o foaie, la fel unsa cu ulei. Pune o treime din compozitie si intinde-o pe toata foaia, apoi ruleaza usor.
• procedeaza la fel si cu restul foilor, pana obtii 3 rulouri.
• unge vasul slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital cu ulei si aseaza rulourile in forma de spirala.
• unge-le deasupra cu putin ulei si acopera vasul cu capacul invelit intr-un prosop curat de bucatarie. Astfel, aburii formati in timpul gatirii/coacerii nu vor cadea peste placinta si nu o vor inmuia.
• seteaza pe modul de gatire ''High'', pentru 3 ore
• scoate apoi placinta pe un platou si dupa ce s-a racit, pudreaz-o cu zahar pudra.

Pofta buna!