Rețetă cozonac la vasul cu capac Crock-Pot din fontă emailată 4.7L pregătită de Mihai Gătește
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
15m
Temperatură
keep warm
Calorii
-
Ingrediente
• 50 de g de unt moale |
• 350 g făina |
• 50 de g zahăr |
• un praf de sare |
• ½ plic drojdie uscată |
• coajă de la 1 lămâie |
• 3 ouă |
• 125 g lapte călduț |
• ¼ linguriță scorțișoară |
• ½ linguriță esență de vanilie |
• 200 de g afine |
• 1 măr |
• 1 pară |
Pentru crumble: |
• 50 de g făină cu agent de creștere |
• 25 de g făină de migdale |
• ½ linguriță de scorțișoară măcinată |
• 2 linguri de zăhar |
• 2 linguri de zahăr brun |
• 50 de g unt rece |
• 25 de g fulgi de migdale |
Descriere
De sărbători, încearcă și tu această rețetă deosebită de cozonac fructat și aromat, pregătit de Mihai Gătește la vasul cu capac Crock-Pot din fontă emailată 4.7L!
Mod de preparare
- Amestecă într-un castron făina, sarea, zahărul și drojdia uscată
- Într-un pahar mare amestecă laptele cu ouăle, scorțișoara și coaja de lămâie și adaugă-le peste amestecul cu făina
- Amestecă-le până obții un aluat moale, apoi încorporează untul moale
- Frământă aluatul aproximativ 5 minute, cu mixerul sau 10 minute, de mână
- În timpul asta mai poți adăuga 2-3 linguri de făină dacă aluatul e prea lipicios și moale
- După ce ai obținut un aluat fin și elastic pune-l la dospit într-un castron uns cu puțin ulei, acoperit, pentru cel puțin o oră – până își dublează volumul
- După ce aluatul a dospit, scoate aerul din el și întinde-l cu degetele pe fundul vasului, în care ai pus o bucată de hârtie de copt în prealabil
- După ce ai întins aluatul, amestecă oul cu frișca lichidă și praful de scorțișoară și unge aluatul cu acest amestec și lasă-l deoparte 15 minute, până se încinge cuptorul la 200 de grade
- Poți să pregătești fructele și crumble-ul
- Taie mărul și para bucăți și amestecă-le cu afinele și restul de coajă de lămâie și lasă-le deoparte
- Amestecă într-un castron făina cu agent de creștere (la 200 de grame de făina normală adaugă 1 linguriță rasă de praf de copt și un praf de sare), făina de migdale, scorțișoara, zahărul alb și zahărul brun și bucățile de unt rece
- Încorporează untul în făină cu degetele până când obții un amestec nisipos, apoi adaugă fulgii de migdale
- Așază amestecul de fructe deasupra aluatului, presară crumble-ul deasupra fructelor și bagă vasul în cuptorul încins la 200 de grade pentru 15 minute
- După ce trec cele 15 minute, scade temperatura cuptorului la 180 de grade și mai lasă cratiță încă 25 de minute
- La finalul celor 25 de minute, scoate cratița din cuptor, apoi scoate cozonacul cu tot cu hârtie și pune-l pe un fund de lemn
- Poți să începi să tai din el sau să-l lași să se răcească!
Preparat cu
-200lei
Crock-Pot
Vas de fontă emailată, 4.7L, rotund, roșu Crock-Pot
Fontă emailată
Capac inclus
Capacitate 4.7 L
Rotund
• in stoc
PRP: 499,99lei
299,99lei