Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta - Prajitura cu dovleac

Reteta - Prajitura cu dovleac

Porții

8

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 250 g piure de dovleac indulcit
• 2 oua
• 125 g unt topit
• 100 g zahar brun
• 170 g faina
• 1 lingurita vanilie
• ½ lingurita sare
• 2 lingurite praf de copt
• 1 lingurita scortisoara
• ½ lingurita ghimbir macinat
• ¼ lingurita nucsoara rasa

Mod de preparare

  • Amesteca intr-un bol ouale cu zaharul cu ajutorul unui tel.
  • Adauga piureul de dovleac indulcit si racit. Puteti sa-l pregatiti pe loc sau cu o zi inainte, din dovleac proaspat ras, amestecat cu zahar dupa gust si calit intr-un cubulet de unt pana scade bine. 
  • Adauga in compozitie untul topit si racit putin.
  • Peste faina pune sarea, praful de copt si mirodeniile: scortisoara, ghimbirul si nucsoara rasa.
  • Amesteca usor si pune-le peste compozitia cu dovleac.
  • Amesteca cu telul pana se omogenizeaza bine toata compozitia.
  • Pune hartie de copt in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 4.7 l Digital si rastoarna compozitia.
  • Pune apoi capacul si seteaza modul de gatire High pentru 2 ore.
  • Cand programul s-a terminat scoate vasul din aparat si pune prajitura pe un grilaj, sa se raceasca.
  • Serveste prajitura cu dovleac cu frisca deasupra si putina scortisoara.
  • Pofta buna!