Reteta - Prajitura cu dovleac
Porții
8
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 250 g piure de dovleac indulcit |
• 2 oua |
• 125 g unt topit |
• 100 g zahar brun |
• 170 g faina |
• 1 lingurita vanilie |
• ½ lingurita sare |
• 2 lingurite praf de copt |
• 1 lingurita scortisoara |
• ½ lingurita ghimbir macinat |
• ¼ lingurita nucsoara rasa |
Mod de preparare
- Amesteca intr-un bol ouale cu zaharul cu ajutorul unui tel.
- Adauga piureul de dovleac indulcit si racit. Puteti sa-l pregatiti pe loc sau cu o zi inainte, din dovleac proaspat ras, amestecat cu zahar dupa gust si calit intr-un cubulet de unt pana scade bine.
- Adauga in compozitie untul topit si racit putin.
- Peste faina pune sarea, praful de copt si mirodeniile: scortisoara, ghimbirul si nucsoara rasa.
- Amesteca usor si pune-le peste compozitia cu dovleac.
- Amesteca cu telul pana se omogenizeaza bine toata compozitia.
- Pune hartie de copt in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 4.7 l Digital si rastoarna compozitia.
- Pune apoi capacul si seteaza modul de gatire High pentru 2 ore.
- Cand programul s-a terminat scoate vasul din aparat si pune prajitura pe un grilaj, sa se raceasca.
- Serveste prajitura cu dovleac cu frisca deasupra si putina scortisoara.
- Pofta buna!