Reteta - Prajitura de post cu gem de prune si nuci
Porții
8
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 200 ml ulei |
• 300 ml apa |
• 380 g gem de prune cu nuca |
• 3 linguri zahar |
• 1 lingurita esenta de vanilie |
• 1 lingura zahar vanilat |
• 400 g faina alba |
• 40 g cacao |
• 1 lingurita scortisoara |
• 10 g praf de copt |
• 4-5 prune |
• zahar pudra vanilat pentru pudrat |
Mod de preparare
- Intr-un bol se pun gemul, zaharul tos si cel vanilat, esenta de vanilie si uleiul.
- Se amesteca bine cu un tel.
- Se adauga apa si se omogenizeaza compozitia.
- Faina, praful de copt, cacaua si scortisoara se amesteca impreuna.
- Se toarna in bol si se amesteca bine cu un tel sau o spatula.
- Se pune hartie de copt in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 4.7 l Digital, se rastoarna compozitia si se niveleaza usor.
- Se asaza deasupra prunele taiate in patru.
- Se pune capacul si se seteaza modul de gatire High pentru 2 ore.
- Cand programul s-a terminat se scoate prajitura si se lasa la racit pe un gratar.
- Se pudreaza cu zahar si se taie rece.