Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta - Prajitura de post cu gem de prune si nuci

Reteta - Prajitura de post cu gem de prune si nuci

Porții

8

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 200 ml ulei
• 300 ml apa
• 380 g gem de prune cu nuca
• 3 linguri zahar
• 1 lingurita esenta de vanilie
• 1 lingura zahar vanilat
• 400 g faina alba
• 40 g cacao
• 1 lingurita scortisoara
• 10 g praf de copt
• 4-5 prune
• zahar pudra vanilat pentru pudrat

Mod de preparare

  • Intr-un bol se pun gemul, zaharul tos si cel vanilat, esenta de vanilie si uleiul.
  • Se amesteca bine cu un tel.
  • Se adauga apa si se omogenizeaza compozitia.
  • Faina, praful de copt, cacaua si scortisoara se amesteca impreuna.
  • Se toarna in bol si se amesteca bine cu un tel sau o spatula.
  • Se pune hartie de copt in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 4.7 l Digital, se rastoarna compozitia si se niveleaza usor.
  • Se asaza deasupra prunele taiate in patru.
  • Se pune capacul si se seteaza modul de gatire High pentru 2 ore.
  • Cand programul s-a terminat se scoate prajitura si se lasa la racit pe un gratar.
  • Se pudreaza cu zahar si se taie rece.