Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta - Prajitura rasturnata cu mere

Reteta - Prajitura rasturnata cu mere

Porții

8

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Umplutura:
• 1 kg de mere
• 100 g zahar brun
• zeama de la jumatate de lamaie
• 1 lingurita si jumatate de scortisoara

Blat:
• 4 oua
• 180 g zahar
• 150 ml ulei
• 150 ml lapte
• 210 g faina
• 2 lingurite praf de copt
• 2 lingurite coaja deshidratata de lamaie
• 200 g frisca pentru decor

Mod de preparare

  • Se pregatesc mai intai merele. Se curata de coaja si se rad pe razatoarea cu ochiuri mari.
  • Se stropesc cu zeama de lamaie sa nu oxideze.
  • Se pun intr-o oala pe foc potrivit, se adauga zaharul brun si se amesteca.
  • Se lasa pe foc pana cand se evapora toata zeama, amestecand din cand in cand.
  • Cand sunt gata, se ia oala de pe foc si se lasa la racit, apoi se adauga scortisoara.
  • Pentru blat, se mixeaza ouale cu zaharul pana se umfla si devin cremoase.
  • Se adauga uleiul putin cate putin mixand in continuare.
  • Se pune apoi laptele, mixand la viteza cea mai mica.
  • Faina se amesteca cu praful de copt si coaja de lamaie si se pune in compozitie, mixand pana se incorporeaza.
  • In vasul slow cooker-ului Crock- Pot Digital 4.7 l se pune hartie de copt, se pun merele calite si se niveleaza bine.
  • Se rastoarna deasupra compozitia pentru blat, se pune capacul si se seteaza modul High pentru 2 ore.
  • Cand programul s-a terminat, se scoate vasul din aparat si cu grija se scoate prajitura pe un platou, ajutandu-ne de hartia de copt.
  • Se pune un alt platou peste prajitura si se rastoarna invers, apoi se indeparteaza hartia de copt si se lasa la racit.
  • Se orneaza cu frisca si se serveste cu scortisoara deasupra.
  • Pofta buna!