Reteta - Prajitura rasturnata cu mere
Porții
8
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Umplutura: |
• 1 kg de mere |
• 100 g zahar brun |
• zeama de la jumatate de lamaie |
• 1 lingurita si jumatate de scortisoara |
Blat: |
• 4 oua |
• 180 g zahar |
• 150 ml ulei |
• 150 ml lapte |
• 210 g faina |
• 2 lingurite praf de copt |
• 2 lingurite coaja deshidratata de lamaie |
• 200 g frisca pentru decor |
Mod de preparare
- Se pregatesc mai intai merele. Se curata de coaja si se rad pe razatoarea cu ochiuri mari.
- Se stropesc cu zeama de lamaie sa nu oxideze.
- Se pun intr-o oala pe foc potrivit, se adauga zaharul brun si se amesteca.
- Se lasa pe foc pana cand se evapora toata zeama, amestecand din cand in cand.
- Cand sunt gata, se ia oala de pe foc si se lasa la racit, apoi se adauga scortisoara.
- Pentru blat, se mixeaza ouale cu zaharul pana se umfla si devin cremoase.
- Se adauga uleiul putin cate putin mixand in continuare.
- Se pune apoi laptele, mixand la viteza cea mai mica.
- Faina se amesteca cu praful de copt si coaja de lamaie si se pune in compozitie, mixand pana se incorporeaza.
- In vasul slow cooker-ului Crock- Pot Digital 4.7 l se pune hartie de copt, se pun merele calite si se niveleaza bine.
- Se rastoarna deasupra compozitia pentru blat, se pune capacul si se seteaza modul High pentru 2 ore.
- Cand programul s-a terminat, se scoate vasul din aparat si cu grija se scoate prajitura pe un platou, ajutandu-ne de hartia de copt.
- Se pune un alt platou peste prajitura si se rastoarna invers, apoi se indeparteaza hartia de copt si se lasa la racit.
- Se orneaza cu frisca si se serveste cu scortisoara deasupra.
- Pofta buna!