Reteta serbet de zmeura pregatit la Slow Cooker Crock-Pot 4.7L Digital by Laura's Sweets
Porții
2
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
3h
Temperatură
low
Calorii
-
Ingrediente
• 400 gr.zmeura de padure |
• 1 lg zahar tos |
• 100 ml apa |
• 1 lamaie |
• 500 gr.zahar alb, tos |
• 1 lgta zahar pudra |
optional: menta |
Descriere
Este pur si simplu incredibil acest desert! Este natural si are o textura fina, iar de gust nici nu mai vorbim. Laura's Sweets ne-a impresionat cu aceasta reteta usoara de serbet de zmeura pregatit la slow cookerul Crock Pot 4.7L Digital!
Mod de preparare
- Spala zmeura sub jet de apa rece si pune-o intr-un vas. Adauga o lingura de zahar, 2-3 felii de lamaie si putina apa
- Transfera compozitia pe foc, paseaza zmeura cu presa si se fierbe timp de 5-7 minute, apoi se strecoara printr-o sita fina
- Toarna 200ml din sucul de zmeura si 500gr zahar alb in vasul slow cookerului Crock Pot 4.7L Digital si amesteca pana la omogenizare
- Acopera vasul cu capacul si selecteaza modul LOW timp de 3 ore
- Cu 15 minute inainte sa expire timpul de gatire, ia capacul si inlatura spuma formata
- Compozitia ramasa va fi una inchegata, cu o textura similara cu mierea
- Transfera compozitia dupa terminarea timpului de gatire intr-un vas termorezistent si se lasa la temperat, dupa care se spumeaza manual cu ajutorul unui sucitor mic sau cu ajutorul mixerului
- Pe masura ce se spumeaza, textura va deveni mai densa, in timp ce culoarea se va deschide.
- Toarna compozitia in doua borcanase curate, din sticla. Presara putin zahar pudra, apoi acopera si sigileaza bine
Pofta buna!