Reteta tarta cu branza, made by Carmen Bruma
Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
2h
Temperatură
low
Calorii
-
Ingrediente
• Branza grasa de vaci – 400 gr. |
• Smantana lichida grasa – 200 ml |
• Stafide – 100 gr. |
• Esenta de vanilie – 1 lingura |
• Esenta de rom – 1 lingurita |
• Oua – 4 buc. |
• Coaja rasa de lamaie – 1 lingurita |
• Fresh de lamaie – 1 lingura |
• Sirop de agave – 3 linguri |
• Faina fara gluten – 100 gr. |
• Praf de copt cu sofran – 1 lingurita |
• Dulceata de capsune cu indulcitori – pentru servire |
• Fulgi de migdale – pentru decor |
Mod de preparare
• mixeaza albusurile cu un praf de sare si o lingura de fresh de lamaie pana obtii o spuma care nu cade atunci cand tii castronul cu susul in jos
• amesteca branza de vaci cu smantana si galbenusurile, stafidele, esentele si coaja rasa de lamaie
• adauga siropul de agave
• amesteca faina cu praful de copt si incorporeaz-o in branza
• pune la final albusurile in compozitie, amestecand usor, cu o spatula, de jos in sus
• pune in vasul slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital hartie de copt si rastoarna compozitia de tarta
• seteaza pe modul de gatire ''Low'' si timpul de 2 ore si 30 minute
• pune un prosop curat sub capac ca sa absoarba aburii formati si sa nu se scurga peste tarta
• rasuceste din cand in cand oala pentru a preveni sa se rumeneasca mai mult intr-o parte
• cand este gata, scoate cu grija tarta ajutandu-te de hartia de copt si las-o la racit
• inainte de servire, intinde deasupra dulceata de capsune si decoreaza cu fulgi de migdale.
Pofta buna!
• amesteca branza de vaci cu smantana si galbenusurile, stafidele, esentele si coaja rasa de lamaie
• adauga siropul de agave
• amesteca faina cu praful de copt si incorporeaz-o in branza
• pune la final albusurile in compozitie, amestecand usor, cu o spatula, de jos in sus
• pune in vasul slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital hartie de copt si rastoarna compozitia de tarta
• seteaza pe modul de gatire ''Low'' si timpul de 2 ore si 30 minute
• pune un prosop curat sub capac ca sa absoarba aburii formati si sa nu se scurga peste tarta
• rasuceste din cand in cand oala pentru a preveni sa se rumeneasca mai mult intr-o parte
• cand este gata, scoate cu grija tarta ajutandu-te de hartia de copt si las-o la racit
• inainte de servire, intinde deasupra dulceata de capsune si decoreaza cu fulgi de migdale.
Pofta buna!