Reteta tort de morcovi la Slow Cooker Crock-Pot 4.7L Digital by retetepapabun.ro
Porții
8
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
2h:30m
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
Pentru blat tort de morcov: |
• 350 g morcov ras |
• 250 g ananas bucati (din compot) |
• 120 ml ulei |
• 2 oua |
• 50 ml din zeama compotului de ananas |
• o lingurita esenta vanilie |
• o lingurita scortisoara |
• 1/4 lingurita nucsoara rasa |
• 280 g zahar sau 300 g zahar brun |
• 260 g faina |
• 2 lingurite praf de copt |
• o lingurita bicarbonat |
• 30 ml zeama de lamaie |
• o ceasca stafide |
• o ceasca nuci |
• putina sare |
Pentru crema: |
• 200 g crema de branza |
• 100 g unt (lasat la temperatura camerei) |
• 3 linguri zahar pudra |
• un varf lingurita scortisoara rasa |
Descriere
Retete Papa Bun ne incanta cu o reteta usoara, bogata in arome si texturi, foarte usor de facut prin gatire lenta la slow cooker Crock Pot 4.7L Digital! Este gustos, sanatos si foarte la indemana, asa ca te invitam sa incerci aceasta reteta!
Mod de preparare
- Spala morcovul, curata-l si rade-l pe razatoarea cu ochiuri mici
- Scurge ananasul din conserva si stoarce-l bine. Opreste 50 de ml de lichid pentru mai tarziu
- Intr-un bol, pune ouale, zaharul, vanilia, zeama de la compot si uleiul si mixeaza-le pana cand zaharul este complet diluat
- In alt bol, amesteca faina cu praful de copt, scortisoara, nucsoara si sarea
- Stinge bicarbonatul in zeama de lamaie si pune-l in amestecul cu oua. Apoi, adauga amestecul cu faina si omogenizeaza. Pune morcovul, ananasul, nucile rupte cu mana sau tocate grosier, scortisoara, nucsoara si stafidele si amesteca pana cand totul este incorporat
- Pune o bucata mare de hartie de copt in vasul Slow Cookerului Crock-Pot 4.7L Digital. Foaia de copt trebuie sa fie inalta si sa acopere si peretii vasului
- Toarna compozitia, pune vasul in aparat, pune capacul si seteaza programul HIGH timp de 2 ore si 30 de minute
- Roteste vasul la fiecare 30 de minute pentru un rezultat perfect
- Cand timpul a expirat, opreste aparatul si mai lasa blatul in vas, fara cap, 10-15 minute. Apoi, apuca de marginile hartiei de copt si transfera-l pe un gratar si lasa-l la racit
Pregateste crema
- Pune crema de branza si untul intr-un bol. Mixeaza spuma si adauga, pe rand, cate o lingura de zahar pudra, mixand bine dupa fiecare. La final, adauga scortisoara.
- Pune crema si nucile caramelizate pentru blatul rece
Pofta buna!