Reteta gulyas de vitel, made by Adrian Hadean
Porții
4
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
5h
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
• Piept de vitel cu os – 1 ½ kg |
• Morcovi – 3 buc. |
• Ardei kapia – 1 buc. |
• Ardei iute – 1 buc. |
• Ceapa – 3 buc. medii |
• Ulei |
• Boia afumata |
• Pasta de rosii – 1 lingura |
• Pasta de ardei – 1 lingura |
• Supa de carne/apa – 1 cana |
• Chimen – 2 lingurite |
• Sare de mare, piper – dupa gust |
Mod de preparare
• rumeniti bine pieptul de vitel intr-o tigaie, inainte de a-l introduce in slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital
• in aceeasi tigaie rumeniti apoi rondelele obtinute din trei morcovi de dimensiune medie si doi ardei, unul kapia, unul iute; puneti toate acestea peste carnea pe care o condimentati cu sare de mare si piper
• intr-o tigaie ceva mai adanca, puneti la inmuiat trei cepe medii tocate marunt; putin ulei, foc mic si cat mai putina miscare – de aici rezulta o ceapa dulce, moale, usor colorata (puteti merge cu colorarea pana la brun, daca nu grabiti procesul de caramelizare crescand temperatura)
• cand va fi moale ceapa, adaugati doua linguri de boia, de preferinta afumata; amestecati bine si puneti peste ceapa o lingura de pasta de rosii si una de pasta de ardei, diluate in trei-patru linguri de apa calda
• turnati apoi sosul acesta fierbinte peste carne si mai adaugati o cana de supa de carne (sau apa)
• puneti capacul si setati slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital pe modul de gatire ''High'' si timpul de 5 ore
• daca sunteti in zona, colectati de 3 - 4 ori grasimea care se ridica la suprafata cu o lingura; daca nu, colectati-o la final, ea va fi la suprafata oricum.
Pofta buna!
• in aceeasi tigaie rumeniti apoi rondelele obtinute din trei morcovi de dimensiune medie si doi ardei, unul kapia, unul iute; puneti toate acestea peste carnea pe care o condimentati cu sare de mare si piper
• intr-o tigaie ceva mai adanca, puneti la inmuiat trei cepe medii tocate marunt; putin ulei, foc mic si cat mai putina miscare – de aici rezulta o ceapa dulce, moale, usor colorata (puteti merge cu colorarea pana la brun, daca nu grabiti procesul de caramelizare crescand temperatura)
• cand va fi moale ceapa, adaugati doua linguri de boia, de preferinta afumata; amestecati bine si puneti peste ceapa o lingura de pasta de rosii si una de pasta de ardei, diluate in trei-patru linguri de apa calda
• turnati apoi sosul acesta fierbinte peste carne si mai adaugati o cana de supa de carne (sau apa)
• puneti capacul si setati slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital pe modul de gatire ''High'' si timpul de 5 ore
• daca sunteti in zona, colectati de 3 - 4 ori grasimea care se ridica la suprafata cu o lingura; daca nu, colectati-o la final, ea va fi la suprafata oricum.
Pofta buna!