Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta gulyas de vitel, made by Adrian Hadean

Reteta gulyas de vitel, made by Adrian Hadean
Reteta gulyas de vitel, made by Adrian Hadean

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

5h

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• Piept de vitel cu os – 1 ½ kg
• Morcovi – 3 buc.
• Ardei kapia – 1 buc.
• Ardei iute – 1 buc.
• Ceapa – 3 buc. medii
• Ulei
• Boia afumata
• Pasta de rosii – 1 lingura
• Pasta de ardei – 1 lingura
• Supa de carne/apa – 1 cana
• Chimen – 2 lingurite
• Sare de mare, piper – dupa gust

Mod de preparare

• rumeniti bine pieptul de vitel intr-o tigaie, inainte de a-l introduce in slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital
• in aceeasi tigaie rumeniti apoi rondelele obtinute din trei morcovi de dimensiune medie si doi ardei, unul kapia, unul iute; puneti toate acestea peste carnea pe care o condimentati cu sare de mare si piper
• intr-o tigaie ceva mai adanca, puneti la inmuiat trei cepe medii tocate marunt; putin ulei, foc mic si cat mai putina miscare – de aici rezulta o ceapa dulce, moale, usor colorata (puteti merge cu colorarea pana la brun, daca nu grabiti procesul de caramelizare crescand temperatura)
• cand va fi moale ceapa, adaugati doua linguri de boia, de preferinta afumata; amestecati bine si puneti peste ceapa o lingura de pasta de rosii si una de pasta de ardei, diluate in trei-patru linguri de apa calda
• turnati apoi sosul acesta fierbinte peste carne si mai adaugati o cana de supa de carne (sau apa)
• puneti capacul si setati slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital pe modul de gatire ''High'' si timpul de 5 ore
• daca sunteti in zona, colectati de 3 - 4 ori grasimea care se ridica la suprafata cu o lingura; daca nu, colectati-o la final, ea va fi la suprafata oricum.


Pofta buna!