Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta pipote de rata, made by Adrian Hadean

Reteta pipote de rata, made by Adrian Hadean
Reteta pipote de rata, made by Adrian Hadean

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

7h

Temperatură

low

Calorii

-

Ingrediente

• Pipote de rata – 600 - 700 gr.
• Usturoi – 1 capatana
• Mazare proaspata – 300 gr.
• Ceapa – 1 buc.
• Morcovi – 2 buc. mari
• Patrunjel – cateva fire
• Sare, piper, chimen, chimion – dupa gust
• Coaja de lamaie
• Scortisoara – 1 baton
• Ardei iute – cateva rondele
• Patrunjel proaspat – cateva fire

Mod de preparare

• folositi pipote de rata tamponate bine cu un servet din hartie; puneti-le in vasul slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital si adaugati pe langa ele o caciulie de usturoi tanar taiata in trei felii, transversal, 300 gr. de mazare proaspata, o ceapa, doi morcovi mari, cateva fire de patrunjel
• adaugati toate acestea peste pipote, condimentati cu sare, piper, chimen si chimion, putina coaja de lamaie si o bucatica de scortisoara; apoi amestecati bine si turnati apa fierbinte peste ele doar cat sa acopere pipotele
• setati slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital pe modul de gatire ''Low'' si timpul de 7 ore
• puneti pipotele si legumele intr-o tigaie, indepartati resturile tecilor de usturoi, zdrobiti usor mazarea, usturoiul, morcovul si ceapa si turnati o cana de pulpa de rosii peste toate; puneti apoi pe foc iute si lasati sa dea un clocot scurt; potriviti gustul cu sare de mare si piper abia zdrobit si mai adaugati niste patrunjel proaspat si cateva rondele de ardei iute
• daca vreti sa aveti in mancare si mazare mai putin gatita, puneti in vasul Crock-Pot o cana de mazare cu o ora inainte de a opri gatirea.

Pofta buna!