Reteta paine cu oregano, rozmarin si cimbru
Porții
8
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
2h
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
• Faina de paine sau cozonac – 600 gr. + 100 gr. pentru framantat |
• Apa calduta – 350 ml |
• Drojdie proaspata – 40 gr. |
• Rozmarin macinat – 2 lingurite |
• Cimbru – 1 lingurita |
• Oregano – 2 lingurite |
• Ou – 1 buc. |
• Fulgi de ovaz – 2 linguri |
• Sare – 1 lingurita |
• Zahar – 1 lingurita |
• Ulei de masline – 3 linguri |
Mod de preparare
• amestecati intr-un vas drojdia, apa calduta, sarea si zaharul si lasati cca 10 minute pana veti vedea ca vor incepe sa scoata mici bule
• amestecati faina cu oregano, rozmarin si cimbru
• dizolvati drojdia cu apa, sarea si zaharul peste faina, oregano, rozmarin si cimbru si amestecati usor
• adaugati si uleiul de masline
• amestecati pana obtineti un aluat dens
• framantati cca 10 minute, completand cu extra faina ca sa nu vi se lipeasca de degete
• umeziti usor vasul de la slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital, adaugati hartie de copt, astfel incat sa fie dispusa foarte bine in vas si puneti aluatul inauntru (nu este nevoie sa il lasati la dospit)
• separati galbenusul de albus si ungeti painea cu galbenus
• peste aceasta adaugati fulgii de ovaz
• inveliti capacul de la slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital intr-un prosop de bumbac, setati pe modul de gatire ''High'' si timpul de 2 ore
• dupa cca 1 ora si jumatate, intoarceti painea in vasul Crock-Pot, pentru a se rumeni si pe cealalta parte
• dupa cca 30 de minute scoateti painea si lasati-o pe un tocator de lemn, acoperita cu un prosop, pentru cca 2 ore
• taiati-o si veti observa ca aveti o paine foarte aromata, satioasa, cu un miez consistent, nu atat de pufos ca in cuptor, dar cu o crusta crocanta similara cu painile pe care le intalnim in restaurantele bavareze.
Pofta buna!
• amestecati faina cu oregano, rozmarin si cimbru
• dizolvati drojdia cu apa, sarea si zaharul peste faina, oregano, rozmarin si cimbru si amestecati usor
• adaugati si uleiul de masline
• amestecati pana obtineti un aluat dens
• framantati cca 10 minute, completand cu extra faina ca sa nu vi se lipeasca de degete
• umeziti usor vasul de la slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital, adaugati hartie de copt, astfel incat sa fie dispusa foarte bine in vas si puneti aluatul inauntru (nu este nevoie sa il lasati la dospit)
• separati galbenusul de albus si ungeti painea cu galbenus
• peste aceasta adaugati fulgii de ovaz
• inveliti capacul de la slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital intr-un prosop de bumbac, setati pe modul de gatire ''High'' si timpul de 2 ore
• dupa cca 1 ora si jumatate, intoarceti painea in vasul Crock-Pot, pentru a se rumeni si pe cealalta parte
• dupa cca 30 de minute scoateti painea si lasati-o pe un tocator de lemn, acoperita cu un prosop, pentru cca 2 ore
• taiati-o si veti observa ca aveti o paine foarte aromata, satioasa, cu un miez consistent, nu atat de pufos ca in cuptor, dar cu o crusta crocanta similara cu painile pe care le intalnim in restaurantele bavareze.
Pofta buna!