Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă bao buns cu pulled pork la multicooker Crock-Pot Turbo Express

Rețetă bao buns cu pulled pork la multicooker Crock-Pot Turbo Express
Rețetă bao buns cu pulled pork la multicooker Crock-Pot Turbo Express Rețetă bao buns cu pulled pork la multicooker Crock-Pot Turbo Express Rețetă bao buns cu pulled pork la multicooker Crock-Pot Turbo Express Rețetă bao buns cu pulled pork la multicooker Crock-Pot Turbo Express

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru pulled pork:
• 1 kg ceafă de porc (sau spată, fără os)
• 2 lg ulei de susan (sau ulei vegetal)
• 3 lg sos de soia
• 2 lg sos hoisin
• 1 lg miere
• 1 lg oțet de orez
• 3 căței de usturoi, tocați mărunt
• 1 bucățică ghimbir (aprox. 3 cm), ras
• 1 lgț boia dulce
• ½ lgț fulgi de chili (opțional)
• 1 lgț piper negru
• 1 lg amidon de porumb (opțional, pentru îngroșarea sosului)
• 150 ml supă de pui sau apă
• 12 bao buns (proaspeți sau congelați)

Pentru topping-uri:
• 1 morcov mare, ras
• ¼ varză roșie, tocată fin
• 2 fire ceapă verde, tăiate rondele
• coriandru proaspăt
• 1 lgț susan alb sau negru
• 1 lime, tăiat felii

Descriere

Transformă un preparat aparent simplu într-un spectacol culinar al aromelor! Rețeta de bao buns cu pulled pork se pregătește pe îndelete la multicooker, fără efort. Rezultatul este suficient pentru 4 - 6 porții. 

Mod de preparare

Pasul 1: Într-un bol, amestecă sosul de soia, sosul hoisin, mierea, oțetul de orez, usturoiul, ghimbirul, boiaua, fulgii de chili și piperul. Taie bucata de carne în 2-3 bucăți mari și maseaz-o cu acest amestec. Păstrează amestecul nefolosit.

Pasul 2: Pune uleiul și carnea în multicooker, setează programul Brown/Sauté și rumenește bucățile de carne pe toate părțile (opțional, dar oferă mai multă aromă).

Pasul 3: Pune carnea în multicooker, adaugă supa de pui (sau apă) și toarnă peste ea marinada rămasă.

Pasul 4: Setează multicooker-ul pe funcția Slow Cook - presiune Low pentru 8 ore (sau Slow Cook - High pentru 6 ore). Alternativ, poți folosi funcția de gătire sub presiune timp de 1,5 ore.

Pasul 5: După gătire, scoate carnea și mărunțește-o cu două furculițe. Dacă vrei un sos mai dens, amestecă amidonul cu puțină apă și adaugă-l în multicooker, lăsându-l pe funcția Brown/Sauté 5 minute.

Pasul 6: Dacă folosești bao buns congelați, gătește-i la abur conform instrucțiunilor de pe ambalaj În caz contrar, pregătește-i în prealabil.

Pasul 7: Taie fiecare bao bun pe jumătate, fără a-l separa complet.

Pasul 8: Umple fiecare bao bun cu pulled pork. Completează cu morcov ras, varză tocată, ceapă verde și coriandru.

Pasul 9: Rumenește susanul pentru câteva secunde, apoi stropește cu zeamă de lime.

Pasul 10: Servește imediat, alături de extra sos hoisin sau chili.


Recomandări:

Pentru un plus de aromă, poți adăuga castraveți murați sau sos Sriracha.

Dacă nu ai bao buns, poți servi pulled pork în tortilla sau chifle simple.

Carnea poate fi păstrată la frigider până la 3 zile și reîncălzită înainte de servire.