Rețetă pui fricassee cu sparanghel și mazăre la multicooker Crock-Pot Turbo Express
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 4 bucăți de piept de pui sau pulpe dezosate |
• 1 ceapă medie, tocată mărunt |
• 2 căței de usturoi, tocați fin |
• 200 ml smântână pentru gătit |
• 100 ml supă de pui |
• 150 g mazăre congelată |
• 1 legătură de sparanghel (aprox. 250 g), tăiat în bucăți de 4-5 cm |
• 2 linguri ulei de măsline |
• 1 lingură de făină |
• 1 lingură unt |
• 1 lingură suc de lămâie |
• sare |
• piper |
• cimbru proaspăt sau pătrunjel tocat |
Descriere
Rețeta de pui fricassee este ușor de pus în practică, iar rezultatul este unul cu adevărat delicios. Încearcă acest preparat pe funcția Slow cook și bucură-te de arome!
Mod de preparare
Pasul 1: Condimentează bucățile de pui cu sare și piper. Selectează funcția Brown/Sauté a Crock-Pot-ului și adaugă uleiul de măsline. Rumenește bucățile de pui pe ambele părți până capătă o crustă aurie. Scoate puiul și lasă-l deoparte.
Pasul 2: Adaugă ceapa și usturoiul în vasul multicooker-ului și sotează-le pentru 2-3 minute, până devin translucide.
Pasul 3: Adaugă untul și făina peste ceapă, amestecând continuu, pentru a forma un roux. Toarnă treptat supa de pui, amestecând bine pentru a evita formarea cocoloașelor. Adaugă și smântâna pentru gătit, omogenizând sosul.
Pasul 4: Pune bucățile de pui înapoi în vas. Adaugă mazărea și sparanghelul. Setează funcția Slow cook pe High timp de 2 ore sau Low pentru 3-4 ore.
Pasul 5: La final, adaugă sucul de lămâie și verifică gustul sosului. Ajustează cu sare și piper, dacă este necesar.
Recomandări:
Pentru servire, presară cimbru proaspăt sau pătrunjel tocat peste preparat. Fricassee-ul se poate servi cu orez, cartofi piure sau pâine proaspătă.
Dacă vrei ca sosul să fie mai gros, adaugă un mix de 1 llinguriță de amidon și 2 linguri de apă la final. Pentru un plus de aromă, poți adăuga 50 ml vin alb sec în sos, după ce sotezi ceapa.
Pasul 2: Adaugă ceapa și usturoiul în vasul multicooker-ului și sotează-le pentru 2-3 minute, până devin translucide.
Pasul 3: Adaugă untul și făina peste ceapă, amestecând continuu, pentru a forma un roux. Toarnă treptat supa de pui, amestecând bine pentru a evita formarea cocoloașelor. Adaugă și smântâna pentru gătit, omogenizând sosul.
Pasul 4: Pune bucățile de pui înapoi în vas. Adaugă mazărea și sparanghelul. Setează funcția Slow cook pe High timp de 2 ore sau Low pentru 3-4 ore.
Pasul 5: La final, adaugă sucul de lămâie și verifică gustul sosului. Ajustează cu sare și piper, dacă este necesar.
Recomandări:
Pentru servire, presară cimbru proaspăt sau pătrunjel tocat peste preparat. Fricassee-ul se poate servi cu orez, cartofi piure sau pâine proaspătă.
Dacă vrei ca sosul să fie mai gros, adaugă un mix de 1 llinguriță de amidon și 2 linguri de apă la final. Pentru un plus de aromă, poți adăuga 50 ml vin alb sec în sos, după ce sotezi ceapa.
Preparat cu
-400lei
Crock-Pot
Multicooker Turbo Express cu gătire sub presiune Crock-Pot
14+1 funcții de gătire
Cu 40% mai rapid față de setările High Pressure
• in stoc
PRP: 1.299,99lei
899,99lei