Rețetă pui biryani la multicooker Crock-Pot Turbo Express by Alex Cîrțu
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru orez: |
• 250g orez |
• 750ml apă |
• 2g sare |
Pentru pui: |
• 20ml ulei |
• 900g ciocănele de pui (6 buc.) |
• 5g sare |
• 3g piper |
• 10g amidon |
• 5g cardamom |
• 3g curcuma |
• 5g pastă de ghimbir cu usturoi |
• 600g iaurt |
• 2 batoane scorțișoară |
• 3 buc. anason stelat |
• 150g (4 buc.) ceapă șalotă |
• 20ml lime |
Descriere
Puiul biryani este potrivit pentru prânz sau cină, dar și pentru mesele speciale. Aceasta este o rețetă ușoară, iar mâncarea este plină de arome și, cu siguranță, va fi pe placul tuturor!
Mod de preparare
Pasul 1. Pentru a pregăti această rețetă delicioasă, începe prin a adăuga orezul, apa și sarea în multicooker. Închide capacul, setează funcția „Rice” și timpul de gătire de 6 minute. După ce timpul a expirat, scoate orezul și lasă-l deoparte.
Pasul 2. Între timp, curăță ciocănelele de pui, apoi marinează-le cu sare, piper, curcuma, cardamom măcinat, pastă de ghimbir cu usturoi, amidon și, la final, cu iaurt.
Pasul 3. Lasă carnea la marinat și pregătește celelalte ingrediente. Curăță ceapa șalotă și taie-o solzișori.
Pasul 4. Setează funcția Brown/Sauté și lasă multicooker-ul să se încălzească. Adaugă uleiul, urmat de ceapa tăiată, batoanele de scorțișoară și anasonul stelat.
Pasul 5. Sotăm totul până când ceapa devine translucidă, apoi adaugăm puiul marinat. Gătește puiul timp de 2 minute, adaugă zeama de lime și amestecă bine.
Pasul 6. Oprește funcția Sauté, închide capacul și setează funcția Meat pentru 17 minute.
Pasul 7. La finalul gătitului, te poți bucura de un pui fraged și aromat alături de garnitura de orez sau poți lăsa puiul să se mențină la cald până când toată lumea se adună la masă.
Pasul 2. Între timp, curăță ciocănelele de pui, apoi marinează-le cu sare, piper, curcuma, cardamom măcinat, pastă de ghimbir cu usturoi, amidon și, la final, cu iaurt.
Pasul 3. Lasă carnea la marinat și pregătește celelalte ingrediente. Curăță ceapa șalotă și taie-o solzișori.
Pasul 4. Setează funcția Brown/Sauté și lasă multicooker-ul să se încălzească. Adaugă uleiul, urmat de ceapa tăiată, batoanele de scorțișoară și anasonul stelat.
Pasul 5. Sotăm totul până când ceapa devine translucidă, apoi adaugăm puiul marinat. Gătește puiul timp de 2 minute, adaugă zeama de lime și amestecă bine.
Pasul 6. Oprește funcția Sauté, închide capacul și setează funcția Meat pentru 17 minute.
Pasul 7. La finalul gătitului, te poți bucura de un pui fraged și aromat alături de garnitura de orez sau poți lăsa puiul să se mențină la cald până când toată lumea se adună la masă.
Preparat cu
-400lei
Crock-Pot
Multicooker Turbo Express cu gătire sub presiune Crock-Pot
14+1 funcții de gătire
Cu 40% mai rapid față de setările High Pressure
• in stoc
PRP: 1.299,99lei
899,99lei