Reteta - Paine impletita cu mix de seminte
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 500 g faina alba |
• 7 g drojdie uscata |
• 1 lingurita zahar |
• 1 lingurita sare |
• 2 linguri mix de seminte |
• 350 ml apa calda |
• 50 ml ulei floarea soarelui |
Mod de preparare
- In apa calda pune drojdia, zaharul si 2 linguri de faina.
- Amesteca bine si lasa sa creasca 10-15 minute intr-un loc cald.
- Pune faina in bolul unui robot de bucatarie, adauga sarea si mixul de seminte si amesteca bine.
- Adauga maiaua crescuta si framanta la viteza cea mai mica pentru 5 minute.
- Adauga apoi treptat uleiul si mai framanta inca 5 minute, pana aluatul nu se mai lipeste de bol si devine elastic.
- Imparte aluatul in doua si formeaza doua rulouri, pe care le rasucesti apoi intre ele.
- Formeaza o paine rotunda si pune-o in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 4.7 l Digital, pe hartie de copt.
- Acopera vasul cu un prosop curat si lasa painea la crescut o ora, intr-un loc cald si ferit de curent.
- Pune apoi vasul in aparat si seteaza modul High pentru 2 ore.
- Cand programul s-a terminat, optional, poti pune vasul in cuptorul preincalzit la 200 de grade, pe functia grill, pentru 5 minute pentru a rumeni painea deasupra.
- Scoate painea apoi din vas si las-o sa se raceasca pe un gratar.
- Taie painea doar dupa ce s-a racit complet.