Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta - Paine impletita cu mix de seminte

Reteta - Paine impletita cu mix de seminte

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 500 g faina alba
• 7 g drojdie uscata
• 1 lingurita zahar
• 1 lingurita sare
• 2 linguri mix de seminte
• 350 ml apa calda
• 50 ml ulei floarea soarelui

Mod de preparare

  • In apa calda pune drojdia, zaharul si 2 linguri de faina.
  • Amesteca bine si lasa sa creasca 10-15 minute intr-un loc cald.
  • Pune faina in bolul unui robot de bucatarie, adauga sarea si mixul de seminte si amesteca bine.
  • Adauga maiaua crescuta si framanta la viteza cea mai mica pentru 5 minute.
  • Adauga apoi treptat uleiul si mai framanta inca 5 minute, pana aluatul nu se mai lipeste de bol si devine elastic.
  • Imparte aluatul in doua si formeaza doua rulouri, pe care le rasucesti apoi intre ele.
  • Formeaza o paine rotunda si pune-o in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 4.7 l Digital, pe hartie de copt.
  • Acopera vasul cu un prosop curat si lasa painea la crescut o ora, intr-un loc cald si ferit de curent.
  • Pune apoi vasul in aparat si seteaza modul High pentru 2 ore.
  • Cand programul s-a terminat, optional, poti pune vasul in cuptorul preincalzit la 200 de grade, pe functia grill, pentru 5 minute pentru a rumeni painea deasupra.
  • Scoate painea apoi din vas si las-o sa se raceasca pe un gratar.
  • Taie painea doar dupa ce s-a racit complet.