Reteta arroz Caldoso cu alge de mare
Porții
2
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
1h
Temperatură
low
Calorii
-
Ingrediente
• Orez Carnaroli – 100 gr. |
• Alge de mare deshidratate – 2 linguri |
• Stock de legume – 600 - 700 ml |
• Galbiori – 6 - 7 buc. |
• Hribi – 2 buc. |
• Ceapa salota – 1 buc. |
• Vin alb – 30 ml |
• Chives – 7 - 8 bete |
• Sofran – cateva firicele |
• Unt – 15 gr. |
• Ardei iute – cateva rondele |
• Sare si piper – dupa gust |
Mod de preparare
• puneti orezul in slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital, impreuna cu untul, 200 ml de stock de legume si salota taiata cubulete mici
• taiati hribii pe lungime (lasand piciorusul) si adaugati-i in slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital impreuna cu galbiorii si algele deshidratate
• amestecati putin si puneti capacul, setand aparatul pe modul de gatire ''Low'' si timpul de 2 ore
• amestecati din nou dupa 15 minute, adaugand inca 200 ml de stock
• zdrobiti sofranul intr-un mojar si adaugati-l si pe acesta in compozitie
• puneti capacul si amestecati din nou peste 30 de minute
• adaugati apoi ardeiul iute si restul de stock
• reduceti vinul pe foc (pana se evapora alcoolul) si puneti-l si pe acesta peste restul ingredientelor
• amestecati usor si lasati capacul pentru inca jumatate de ora
• amestecati o ultima data si potriviti de sare (daca este cazul) si de piper
• dupa 1h:30 – 1h:45 minute (in functie de orezul folosit) opriti slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital si presarati chives tocat pe deasupra
• orezul trebuie sa fie usor al dente si mai zemos decat un risotto
• se consuma pe loc.
Pofta buna!
• taiati hribii pe lungime (lasand piciorusul) si adaugati-i in slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital impreuna cu galbiorii si algele deshidratate
• amestecati putin si puneti capacul, setand aparatul pe modul de gatire ''Low'' si timpul de 2 ore
• amestecati din nou dupa 15 minute, adaugand inca 200 ml de stock
• zdrobiti sofranul intr-un mojar si adaugati-l si pe acesta in compozitie
• puneti capacul si amestecati din nou peste 30 de minute
• adaugati apoi ardeiul iute si restul de stock
• reduceti vinul pe foc (pana se evapora alcoolul) si puneti-l si pe acesta peste restul ingredientelor
• amestecati usor si lasati capacul pentru inca jumatate de ora
• amestecati o ultima data si potriviti de sare (daca este cazul) si de piper
• dupa 1h:30 – 1h:45 minute (in functie de orezul folosit) opriti slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital si presarati chives tocat pe deasupra
• orezul trebuie sa fie usor al dente si mai zemos decat un risotto
• se consuma pe loc.
Pofta buna!