Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta arroz Caldoso cu alge de mare

Reteta arroz Caldoso cu alge de mare
Reteta arroz Caldoso cu alge de mare

Porții

2

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

1h

Temperatură

low

Calorii

-

Ingrediente

• Orez Carnaroli – 100 gr.
• Alge de mare deshidratate – 2 linguri
• Stock de legume – 600 - 700 ml
• Galbiori – 6 - 7 buc.
• Hribi – 2 buc.
• Ceapa salota – 1 buc.
• Vin alb – 30 ml
• Chives – 7 - 8 bete
• Sofran – cateva firicele
• Unt – 15 gr.
• Ardei iute – cateva rondele
• Sare si piper – dupa gust

Mod de preparare

• puneti orezul in slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital, impreuna cu untul, 200 ml de stock de legume si salota taiata cubulete mici
• taiati hribii pe lungime (lasand piciorusul) si adaugati-i in slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital impreuna cu galbiorii si algele deshidratate
• amestecati putin si puneti capacul, setand aparatul pe modul de gatire ''Low'' si timpul de 2 ore
• amestecati din nou dupa 15 minute, adaugand inca 200 ml de stock
• zdrobiti sofranul intr-un mojar si adaugati-l si pe acesta in compozitie
• puneti capacul si amestecati din nou peste 30 de minute
• adaugati apoi ardeiul iute si restul de stock
• reduceti vinul pe foc (pana se evapora alcoolul) si puneti-l si pe acesta peste restul ingredientelor
• amestecati usor si lasati capacul pentru inca jumatate de ora
• amestecati o ultima data si potriviti de sare (daca este cazul) si de piper
• dupa 1h:30 – 1h:45 minute (in functie de orezul folosit) opriti slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital si presarati chives tocat pe deasupra
• orezul trebuie sa fie usor al dente si mai zemos decat un risotto
• se consuma pe loc.

Pofta buna!