Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta pizza de post, cu blat pufos

Reteta pizza de post, cu blat pufos
Reteta pizza de post, cu blat pufos

Porții

3

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

2h

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente


Pentru aluat:
• Faina – 575 gr. + 50 gr. extra faina pentru framantat
• Drojdie proaspata – 5 gr.
• Apa calduta – 310 ml
• Zahar – 1 lingurita
• Sare – 1 lingurita
• Ulei de masline extravirgin – 50 ml

Pentru topping:
• Tofu afumat – 100 gr.
• Cascaval Tofu – 100 gr.
• Rosii uscate – 8 - 10 buc.
• Masline negre – 50 gr.
• Masline verzi – 50 gr.
• Pesto cu rosii si busuioc – 9 linguri
• Piper negru – dupa gust
• Oregano proaspat – 9 - 10 frunze
• Ciuperci – 3 buc.
• Ulei de masline – 3 lingurite

Mod de preparare

• dizolvati drojdia proaspata in apa calduta si adaugati zaharul, sarea si uleiul extravirgin
• lasati-le 10 minute pana veti observa mici bule
• cerneti faina intr-un bol si adaugati apa cu drojdia, zaharul, sarea si uleiul de masline, amestecand pana obtineti un aluat dens
• lasati-l la dospit acoperit cu un prosop pentru o ora
• introduceti apoi aluatul in frigider pentru 24 de ore, acoperit cu folie de plastic
• tofu lasati-l la scurs intr-o sita, peste noapte
• radeti cascavalul din tofu si tofu afumat
• portionati blaturile si intindeti un blat de diametrul slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital
• umeziti vasul de ceramica si puneti hartia de copt inauntru
• puneti blatul in vas (pe celelalte doua puteti sa le pastrati pentru cca 48 de ore in frigider)
• peste blat adaugati 2 - 3 linguri de pesto de rosii cu busuioc
• adaugati 30 gr. din cascavalul din tofu si 30 gr. tofu afumat ras pe deasupra, succedat de 15 gr. masline verzi si negre, 1 ciuperca taiata felii, 3 rosii uscate taiate felii, 3 frunze de oregano si piper negru
• setati slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital pe modul de gatire ''High'' si timpul de 2 ore
• scoateti dupa 2 ore si turnati o lingurita de ulei de masline pe deasupra.

Pofta buna!