Reteta pizza de post, cu blat pufos
Porții
3
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
2h
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
Pentru aluat: |
• Faina – 575 gr. + 50 gr. extra faina pentru framantat |
• Drojdie proaspata – 5 gr. |
• Apa calduta – 310 ml |
• Zahar – 1 lingurita |
• Sare – 1 lingurita |
• Ulei de masline extravirgin – 50 ml |
Pentru topping: |
• Tofu afumat – 100 gr. |
• Cascaval Tofu – 100 gr. |
• Rosii uscate – 8 - 10 buc. |
• Masline negre – 50 gr. |
• Masline verzi – 50 gr. |
• Pesto cu rosii si busuioc – 9 linguri |
• Piper negru – dupa gust |
• Oregano proaspat – 9 - 10 frunze |
• Ciuperci – 3 buc. |
• Ulei de masline – 3 lingurite |
Mod de preparare
• dizolvati drojdia proaspata in apa calduta si adaugati zaharul, sarea si uleiul extravirgin
• lasati-le 10 minute pana veti observa mici bule
• cerneti faina intr-un bol si adaugati apa cu drojdia, zaharul, sarea si uleiul de masline, amestecand pana obtineti un aluat dens
• lasati-l la dospit acoperit cu un prosop pentru o ora
• introduceti apoi aluatul in frigider pentru 24 de ore, acoperit cu folie de plastic
• tofu lasati-l la scurs intr-o sita, peste noapte
• radeti cascavalul din tofu si tofu afumat
• portionati blaturile si intindeti un blat de diametrul slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital
• umeziti vasul de ceramica si puneti hartia de copt inauntru
• puneti blatul in vas (pe celelalte doua puteti sa le pastrati pentru cca 48 de ore in frigider)
• peste blat adaugati 2 - 3 linguri de pesto de rosii cu busuioc
• adaugati 30 gr. din cascavalul din tofu si 30 gr. tofu afumat ras pe deasupra, succedat de 15 gr. masline verzi si negre, 1 ciuperca taiata felii, 3 rosii uscate taiate felii, 3 frunze de oregano si piper negru
• setati slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital pe modul de gatire ''High'' si timpul de 2 ore
• scoateti dupa 2 ore si turnati o lingurita de ulei de masline pe deasupra.
Pofta buna!
• lasati-le 10 minute pana veti observa mici bule
• cerneti faina intr-un bol si adaugati apa cu drojdia, zaharul, sarea si uleiul de masline, amestecand pana obtineti un aluat dens
• lasati-l la dospit acoperit cu un prosop pentru o ora
• introduceti apoi aluatul in frigider pentru 24 de ore, acoperit cu folie de plastic
• tofu lasati-l la scurs intr-o sita, peste noapte
• radeti cascavalul din tofu si tofu afumat
• portionati blaturile si intindeti un blat de diametrul slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital
• umeziti vasul de ceramica si puneti hartia de copt inauntru
• puneti blatul in vas (pe celelalte doua puteti sa le pastrati pentru cca 48 de ore in frigider)
• peste blat adaugati 2 - 3 linguri de pesto de rosii cu busuioc
• adaugati 30 gr. din cascavalul din tofu si 30 gr. tofu afumat ras pe deasupra, succedat de 15 gr. masline verzi si negre, 1 ciuperca taiata felii, 3 rosii uscate taiate felii, 3 frunze de oregano si piper negru
• setati slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital pe modul de gatire ''High'' si timpul de 2 ore
• scoateti dupa 2 ore si turnati o lingurita de ulei de masline pe deasupra.
Pofta buna!