Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă orzo cu sparanghel pregătită de Mihai Gătește la vasul din fontă emailată de 4.7L Crock-Pot

Rețetă orzo cu sparanghel pregătită de Mihai Gătește la vasul din fontă emailată de 4.7L Crock-Pot
Rețetă orzo cu sparanghel pregătită de Mihai Gătește la vasul din fontă emailată de 4.7L Crock-Pot

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

20m

Temperatură

low

Calorii

-

Ingrediente

• 300 g paste orzo
• 750 ml supă de legume
• 2 fire de praz (300-400 g)
• 450 g sparanghel
• 40 g alune de pădure
• 100 g rucola
• 1 lămâie
• ulei de măsline
• Sare
• Piper

Descriere

Mihai Gătește a pregătit o rețetă cu adevărat deosebită inspirată din cartea The Green Roasting Tin de Rukmini Iyer pe care o poți pregăti și tu foarte ușor acasă la vasul din fontă emailată de 4.7L Crock-Pot: orzo cu sparanghel. O vei îndrăgi imediat și vei fi uimit de cât este de ușor de preparat!

Mod de preparare

  • Încinge cuptorul la 180 de grade cu ventilație (200 de grade fără ventilație)
  • Curăță prazul și taie-l mărunt. Taie cozile de la sparanghel și, după aceea, taie-i în două. Amestecă sparanghelul cu prazul într-un castron, împreună cu 1 lingură de ulei de măsline, 1 linguriță de sare, coaja rasă de lămâie și puțin piper. 
  • Pune supa și pastele orzo în vasul din fontă emailată de 4.7L Crock-Pot pe foc mediu. Când începe să fiarbă, adaugă amestecul de legume, presară alunele și pune vasul în cuptor 20 de minute.
  • După cele 20 de minute, scoate cratița, mărunțește puțin rucola și adaug-o în cratiță. Pune zeama de la jumătate de lămâie, puțin ulei de măsline și amestecă bine totul.