Reteta sarmale de post, made by Jamila Cuisine
Porții
6
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
7h
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Ciuperci – 700 gr. |
• Varza murata |
• Ceapa – 3 buc. tocata marunt |
• Orez – 200 gr. |
• Morcovi – 2 buc. taiati cubulete |
• Ardei gras – ½ buc. taiat cubulete |
• Pasta de tomate – 200 gr. |
• Cimbru – cateva frunze de dafin |
• Patrunjel tocat – 1 legatura |
• Ierburi aromatice (rozmarin, cimbru, busuioc) |
• Ulei – 3 - 4 linguri |
• Boia, sare, piper – dupa gust |
Mod de preparare
• taiati ciupercile cubulete si caliti-le timp de 5 minute, pentru a-si pierde din volum, apoi lasati-le la racit
• amestecati restul ingredientelor: morcov, ceapa, patrunjel, o lingura de paste de tomate, orez si ciupercile calite
• adaugati condimentele: ierburile aromatice (rozmarin, cimbru, busuioc), boia, sare si piper dupa gust, iar apoi amestecati bine toata compozitia
• taiati frunzele de varza in functie de cum preferati sarmalele, puneti 1 lingura de umplutura si rulati
• dupa ce ati terminat de rulat toate sarmalele, introduceti varza murata tocata marunt in slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital, adaugati cateva crengute de cimbru, 2 frunze de dafin, iar apoi aranjati sarmalele in vas
• dupa ce ati aranjat toate sarmalele in vas, adaugati din nou varza murata tocata marunt, crengute de cimbru si foi de dafin
• separat, amestecati pasta de tomate ramasa cu apa fierbinte si omogenizati bine cu un tel
• turnati sosul de tomate peste sarmale, cat sa le acopere
• optional, puteti pune ulei de masline deasupra, in jur de 50 ml
• puneti capacul si setati slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital pe modul de gatire ''Low'', pentru 7 ore.
Pofta buna!
• amestecati restul ingredientelor: morcov, ceapa, patrunjel, o lingura de paste de tomate, orez si ciupercile calite
• adaugati condimentele: ierburile aromatice (rozmarin, cimbru, busuioc), boia, sare si piper dupa gust, iar apoi amestecati bine toata compozitia
• taiati frunzele de varza in functie de cum preferati sarmalele, puneti 1 lingura de umplutura si rulati
• dupa ce ati terminat de rulat toate sarmalele, introduceti varza murata tocata marunt in slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital, adaugati cateva crengute de cimbru, 2 frunze de dafin, iar apoi aranjati sarmalele in vas
• dupa ce ati aranjat toate sarmalele in vas, adaugati din nou varza murata tocata marunt, crengute de cimbru si foi de dafin
• separat, amestecati pasta de tomate ramasa cu apa fierbinte si omogenizati bine cu un tel
• turnati sosul de tomate peste sarmale, cat sa le acopere
• optional, puteti pune ulei de masline deasupra, in jur de 50 ml
• puneti capacul si setati slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital pe modul de gatire ''Low'', pentru 7 ore.
Pofta buna!