Contul meu
Nu ai cont? Ai uitat parola?

Anulează
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta sarmale de post, made by Jamila Cuisine

Reteta sarmale de post, made by Jamila Cuisine

Porții

6

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

7h

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Ciuperci – 700 gr.
• Varza murata
• Ceapa – 3 buc. tocata marunt
• Orez – 200 gr.
• Morcovi – 2 buc. taiati cubulete
• Ardei gras – ½ buc. taiat cubulete
• Pasta de tomate – 200 gr.
• Cimbru – cateva frunze de dafin
• Patrunjel tocat – 1 legatura
• Ierburi aromatice (rozmarin, cimbru, busuioc)
• Ulei – 3 - 4 linguri
• Boia, sare, piper – dupa gust

Mod de preparare

• taiati ciupercile cubulete si caliti-le timp de 5 minute, pentru a-si pierde din volum, apoi lasati-le la racit
• amestecati restul ingredientelor: morcov, ceapa, patrunjel, o lingura de paste de tomate, orez si ciupercile calite
• adaugati condimentele: ierburile aromatice (rozmarin, cimbru, busuioc), boia, sare si piper dupa gust, iar apoi amestecati bine toata compozitia
• taiati frunzele de varza in functie de cum preferati sarmalele, puneti 1 lingura de umplutura si rulati
• dupa ce ati terminat de rulat toate sarmalele, introduceti varza murata tocata marunt in slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital, adaugati cateva crengute de cimbru, 2 frunze de dafin, iar apoi aranjati sarmalele in vas
• dupa ce ati aranjat toate sarmalele in vas, adaugati din nou varza murata tocata marunt, crengute de cimbru si foi de dafin
• separat, amestecati pasta de tomate ramasa cu apa fierbinte si omogenizati bine cu un tel
• turnati sosul de tomate peste sarmale, cat sa le acopere
• optional, puteti pune ulei de masline deasupra, in jur de 50 ml
• puneti capacul si setati slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital pe modul de gatire ''Low'', pentru 7 ore.

Pofta buna!