Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta sarmale de post, made by Jamila Cuisine

Reteta sarmale de post, made by Jamila Cuisine

Porții

6

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

7h

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Ciuperci – 700 gr.
• Varza murata
• Ceapa – 3 buc. tocata marunt
• Orez – 200 gr.
• Morcovi – 2 buc. taiati cubulete
• Ardei gras – ½ buc. taiat cubulete
• Pasta de tomate – 200 gr.
• Cimbru – cateva frunze de dafin
• Patrunjel tocat – 1 legatura
• Ierburi aromatice (rozmarin, cimbru, busuioc)
• Ulei – 3 - 4 linguri
• Boia, sare, piper – dupa gust

Mod de preparare

• taiati ciupercile cubulete si caliti-le timp de 5 minute, pentru a-si pierde din volum, apoi lasati-le la racit
• amestecati restul ingredientelor: morcov, ceapa, patrunjel, o lingura de paste de tomate, orez si ciupercile calite
• adaugati condimentele: ierburile aromatice (rozmarin, cimbru, busuioc), boia, sare si piper dupa gust, iar apoi amestecati bine toata compozitia
• taiati frunzele de varza in functie de cum preferati sarmalele, puneti 1 lingura de umplutura si rulati
• dupa ce ati terminat de rulat toate sarmalele, introduceti varza murata tocata marunt in slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital, adaugati cateva crengute de cimbru, 2 frunze de dafin, iar apoi aranjati sarmalele in vas
• dupa ce ati aranjat toate sarmalele in vas, adaugati din nou varza murata tocata marunt, crengute de cimbru si foi de dafin
• separat, amestecati pasta de tomate ramasa cu apa fierbinte si omogenizati bine cu un tel
• turnati sosul de tomate peste sarmale, cat sa le acopere
• optional, puteti pune ulei de masline deasupra, in jur de 50 ml
• puneti capacul si setati slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital pe modul de gatire ''Low'', pentru 7 ore.

Pofta buna!