Rețetă Gyros de pui la multicooker Crock-pot Turbo Express by Madeline
Porții
4
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 700g pulpe de pui dezosate |
• 1 lingură ulei de măsline |
• 250ml apă |
Marinadă: |
• 3 căței de usturoi |
• 1 lingură oțet de mere |
• zeama de la 2 lămâi |
• 3 linguri ulei de măsline |
• 1 linguriță sare, 1/4 linguriță piper |
• 1/2 liguriță boia dulce |
• 2 lingurițe condimente pentru gyros |
Servire: |
• 6 pite de casă |
• 200g Tzatziki (sau smântână) |
• 200g rosii cherry |
• 2 castraveți |
• 1 ceapă roșie |
• 100g măsline Kalamata |
• pătrunjel |
Descriere
Va promisesem de la rețeta de pită de casă această minunăție de Gyros de pui la multicooker, care a ieșit demențial. Am folosit funcția Turbo de la Multicookerul meu Crockpot Turbo Express și astfel am scurtat și mai mult timpul de preparare, iar carnea a ieșit fragedă și aromată, datorită gătirii sub presiune.
Mod de preparare
1. Punem pulpele într-un bol și adăugăm peste ele ingredientele pentru marinadă: cațeii de usturoi pisați, oțet de mere, zeamă de lămâie, sare, piper, boia și condimentele pentru gyros (conțin chili, piper negru, piper alb, oregano, busuioc, marjoram, paprika dulce, sare).
2. Amestecăm bine carnea prin marinadă, astfel încât să fie acoperită uniform, acoperim bolul cu folie și îl introducem la rece minimum 2 ore. Setăm multicookerul pe Brown/Saute, 15 minute și adăugăm uleiul de măsline.
3. Rumenim carnea în tranșe, până se bronzează puțin. O scoatem pe o farfurie, turnăm apă în vasul multicookerului și punem grilajul acestuia. Așezăm carnea pe grilaj, punem capacul, îl rotim spre poziția "Închis", rotim și valva de presiune spre poziția "Închis". Alegem programul Meat/Poultry pentru 10 minute. Eu am selectat și functia Turbo, care scurtează automat timpul de gătire cu 40%, astfel că mi-a afișat 6 minute pe ecran :).
4. După ce aparatul a piuit, îl mai lăsăm 5 minute, apoi eliberăm presiunea rotind valva cu o mănușă și cu multă grijă, ferindu-ne de aburul fierbinte. Tăiem carnea fâșiuțe, apoi asamblăm acest minunat Gyros de pui la multicooker.
5. Pe lipii/pite încălzite (de casa sau cumpărate) punem fâșii din puiul gătit, felii de roșii, castraveți și ceapă, Tzatziki (nu am apucat să fac și am folosit smântână :), pătrunjel tocat și picurați ulei de măsline deasupra. În mod normal trebuie să și rulați Gyrosul, pitele mele au fost prea mici și dolofane :)) Este o mi-nu-nă-ți-e, poftă mare! :)
2. Amestecăm bine carnea prin marinadă, astfel încât să fie acoperită uniform, acoperim bolul cu folie și îl introducem la rece minimum 2 ore. Setăm multicookerul pe Brown/Saute, 15 minute și adăugăm uleiul de măsline.
3. Rumenim carnea în tranșe, până se bronzează puțin. O scoatem pe o farfurie, turnăm apă în vasul multicookerului și punem grilajul acestuia. Așezăm carnea pe grilaj, punem capacul, îl rotim spre poziția "Închis", rotim și valva de presiune spre poziția "Închis". Alegem programul Meat/Poultry pentru 10 minute. Eu am selectat și functia Turbo, care scurtează automat timpul de gătire cu 40%, astfel că mi-a afișat 6 minute pe ecran :).
4. După ce aparatul a piuit, îl mai lăsăm 5 minute, apoi eliberăm presiunea rotind valva cu o mănușă și cu multă grijă, ferindu-ne de aburul fierbinte. Tăiem carnea fâșiuțe, apoi asamblăm acest minunat Gyros de pui la multicooker.
5. Pe lipii/pite încălzite (de casa sau cumpărate) punem fâșii din puiul gătit, felii de roșii, castraveți și ceapă, Tzatziki (nu am apucat să fac și am folosit smântână :), pătrunjel tocat și picurați ulei de măsline deasupra. În mod normal trebuie să și rulați Gyrosul, pitele mele au fost prea mici și dolofane :)) Este o mi-nu-nă-ți-e, poftă mare! :)
Preparat cu
-400lei
Crock-Pot
Multicooker Turbo Express cu gătire sub presiune Crock-Pot
14+1 funcții de gătire
Cu 40% mai rapid față de setările High Pressure
• in stoc
PRP: 1.299,99lei
899,99lei