Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă Mușchi File de Vită Sous Vide cu sos bernaise și morcovi la Multicooker Turbo Express Crock-pot

Rețetă Mușchi File de Vită Sous Vide cu sos bernaise și morcovi la Multicooker Turbo Express Crock-pot
Rețetă Mușchi File de Vită Sous Vide cu sos bernaise și morcovi la Multicooker Turbo Express Crock-pot Rețetă Mușchi File de Vită Sous Vide cu sos bernaise și morcovi la Multicooker Turbo Express Crock-pot

Porții

4

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente


Vită:
• 1,1-1,2 kg bucată întreagă de mușchi file de vită
• Sfoară de gătit
• 1 lingură ulei de măsline
• 25 g unt
• Sare și piper

Morcovi:
• 450 g morcovi (curățați și tăiați în jumătate pe lungime), aproximativ 4 bucăți
• 30 g unt
• 1 linguriță zahăr
• Sare și piper negru proaspăt măcinat

Sos Bearnaise:
• 60 ml otet de vin alb
• 1 ceapă eșalotă tocată mărunt
• 1 ½ linguriță frunze de tarhon
• ½ lingurita piper negru proaspat măcinat
• 2 gălbenusuri ou mari
• 170 g unt nesărat topit
• Sare

Descriere

Savurează mușchiul file de vită gătit sous vide cu funcția specială a multicookerului Turbo Express și servește cu garnitură de morcovi în unt și sos francez bearnaise. Acest sos este cremos și are o notă de aciditate și plus de aromă de la tarhon, perfect pentru această rețetă specială de mai jos. 

Mod de preparare

Cum gătești vita
  • Legați mușchiul file de vită cu sfoară de-a lungul său (mai multe porțiuni)
  • Puneți în punga de vidat și sigilați. 
  • Umpleți vasul de gătit al multicookerului pe jumătate cu apă și puneți capacul deasupra (acest pas nu necesită blocare).
  • Selectați funcția Sous Vide cu o temperature de 56C și un timp de 2 ore și jumătate pentru a fi gătit Medium-Rare. 
  • Lăsați apa să se încălzească. 
  • După ce temperatura a fost atinsă, coborâți cu grijă carnea de vită în oală; aceasta trebuie scufundată complet în apă.
  • Din nou, puneți capacul, fără a-l bloca și asigurați-vă că butonul de eliberare a aburului este deschis. Lăsați carnea să se gătească. 
  • După ce a trecut timpul de gătire, scoateți carnea de vită din multicooker, deschideți punga și îndepărtați cu grijă mușchiul file. 
  • Uscați cu puțină hârtie de bucătărie curată.
  •  Se condimentează carnea cu niște piper negru proaspăt măcinat și fulgi de sare de mare. 
  • Se încălzește uleiul într-o tigaie, se adaugă untul și se prăjește rapid mușchiul file pe toate părțile, până când se rumenește. 
  • Scoateți și puneți pe o farfurie încălzită, acoperiți lejer cu folie și lăsați să se odihnească.
Cum gătești morcovii
  • Imediat după ce scoateți mușchiul file de vită sous vide din oala de gătit, puteți găti morcovii în aceeași apă, urmând pașii de mai jos.
  • Puneți morcovii tăiați în punga de vid, așezați la rând pentru a forma un strat plat. 
  • Adăugați untul, zahărul și condimentele și vidați punga.
  • După ce ați scos mușchiul file de vită din oala multifuncțională, puneți ușor capacul și creșteți temperatura la 84°C și un timp de 1 oră. 
  • După ce temperatura a fost atinsă, adăugați morcovii și fixați capacul lejer, asigurându-vă că butonul de eliberare a aburului este în poziția Deschis.
  • Când timpul de gătire expiră, scoateți cu grijă punga din apa fierbinte și puneți tigaia la încins.
  • Toarnă conținutul pungii, inclusiv lichidul format. 
  • Lăsați-le să clocotească și să reducă, rotind tigaia pentru a acoperi morcovii cu glazură. 
  • Acest lucru ar trebui să dureze aproximativ 5 minute. 
  • Scoateți tigaia de pe foc și puneți morcovii cu lingura într-un vas. 
 
Cum prepari sosul bernez
  • Pune oțetul, ceapa, 1 lingură de frunze de tarhon și piperul într-o tigaie.
  • Se aduce la fierbere și se reduce focul până când clocotește. Se lasă să se reducă puțin, aproximativ 5 minute, apoi se ia de pe foc și se lasă deoparte.
  • Următorul pas necesită baterea într-un vas termorezistent peste o tigaie cu apă clocotită.
  • Adăugați gălbenușurile de ou în vasul termorezistent, împreună cu reducerea de oțet, asigurându-vă că vasul nu atinge apa și că abia fierbe (evitați să gătiți prea mult sosul).
  • Începeți să amestecați până când gălbenușurile aproape că își dublează volumul, aproximativ 5 minute.
  • Începeți să adăugați untul topit, încet, amestecând bine după fiecare adăugare.
  • Condimentați cu puțină sare înainte de a adăuga restul de frunze de tarhon mărunțite.
  • Dacă sosul devine puțin prea gros, puteți adăuga o lingură de apă și să amestecați bine.