Rețetă Mușchi File de Vită Sous Vide cu sos bernaise și morcovi la Multicooker Turbo Express Crock-pot
Porții
4
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
Vită: |
• 1,1-1,2 kg bucată întreagă de mușchi file de vită |
• Sfoară de gătit |
• 1 lingură ulei de măsline |
• 25 g unt |
• Sare și piper |
Morcovi: |
• 450 g morcovi (curățați și tăiați în jumătate pe lungime), aproximativ 4 bucăți |
• 30 g unt |
• 1 linguriță zahăr |
• Sare și piper negru proaspăt măcinat |
Sos Bearnaise: |
• 60 ml otet de vin alb |
• 1 ceapă eșalotă tocată mărunt |
• 1 ½ linguriță frunze de tarhon |
• ½ lingurita piper negru proaspat măcinat |
• 2 gălbenusuri ou mari |
• 170 g unt nesărat topit |
• Sare |
Descriere
Savurează mușchiul file de vită gătit sous vide cu funcția specială a multicookerului Turbo Express și servește cu garnitură de morcovi în unt și sos francez bearnaise. Acest sos este cremos și are o notă de aciditate și plus de aromă de la tarhon, perfect pentru această rețetă specială de mai jos.
Mod de preparare
Cum gătești vita Cum prepari sosul bernez
- Legați mușchiul file de vită cu sfoară de-a lungul său (mai multe porțiuni)
- Puneți în punga de vidat și sigilați.
- Umpleți vasul de gătit al multicookerului pe jumătate cu apă și puneți capacul deasupra (acest pas nu necesită blocare).
- Selectați funcția Sous Vide cu o temperature de 56C și un timp de 2 ore și jumătate pentru a fi gătit Medium-Rare.
- Lăsați apa să se încălzească.
- După ce temperatura a fost atinsă, coborâți cu grijă carnea de vită în oală; aceasta trebuie scufundată complet în apă.
- Din nou, puneți capacul, fără a-l bloca și asigurați-vă că butonul de eliberare a aburului este deschis. Lăsați carnea să se gătească.
- După ce a trecut timpul de gătire, scoateți carnea de vită din multicooker, deschideți punga și îndepărtați cu grijă mușchiul file.
- Uscați cu puțină hârtie de bucătărie curată.
- Se condimentează carnea cu niște piper negru proaspăt măcinat și fulgi de sare de mare.
- Se încălzește uleiul într-o tigaie, se adaugă untul și se prăjește rapid mușchiul file pe toate părțile, până când se rumenește.
- Scoateți și puneți pe o farfurie încălzită, acoperiți lejer cu folie și lăsați să se odihnească.
- Imediat după ce scoateți mușchiul file de vită sous vide din oala de gătit, puteți găti morcovii în aceeași apă, urmând pașii de mai jos.
- Puneți morcovii tăiați în punga de vid, așezați la rând pentru a forma un strat plat.
- Adăugați untul, zahărul și condimentele și vidați punga.
- După ce ați scos mușchiul file de vită din oala multifuncțională, puneți ușor capacul și creșteți temperatura la 84°C și un timp de 1 oră.
- După ce temperatura a fost atinsă, adăugați morcovii și fixați capacul lejer, asigurându-vă că butonul de eliberare a aburului este în poziția Deschis.
- Când timpul de gătire expiră, scoateți cu grijă punga din apa fierbinte și puneți tigaia la încins.
- Toarnă conținutul pungii, inclusiv lichidul format.
- Lăsați-le să clocotească și să reducă, rotind tigaia pentru a acoperi morcovii cu glazură.
- Acest lucru ar trebui să dureze aproximativ 5 minute.
- Scoateți tigaia de pe foc și puneți morcovii cu lingura într-un vas.
- Pune oțetul, ceapa, 1 lingură de frunze de tarhon și piperul într-o tigaie.
- Se aduce la fierbere și se reduce focul până când clocotește. Se lasă să se reducă puțin, aproximativ 5 minute, apoi se ia de pe foc și se lasă deoparte.
- Următorul pas necesită baterea într-un vas termorezistent peste o tigaie cu apă clocotită.
- Adăugați gălbenușurile de ou în vasul termorezistent, împreună cu reducerea de oțet, asigurându-vă că vasul nu atinge apa și că abia fierbe (evitați să gătiți prea mult sosul).
- Începeți să amestecați până când gălbenușurile aproape că își dublează volumul, aproximativ 5 minute.
- Începeți să adăugați untul topit, încet, amestecând bine după fiecare adăugare.
- Condimentați cu puțină sare înainte de a adăuga restul de frunze de tarhon mărunțite.
- Dacă sosul devine puțin prea gros, puteți adăuga o lingură de apă și să amestecați bine.
Preparat cu
-600lei
Crock-Pot
Multicooker Turbo Express cu gătire sub presiune Crock-Pot
14+1 funcții de gătire
Cu 40% mai rapid față de setările High Pressure
• in stoc
PRP: 1.299,99lei
699,99lei