Rețetă pui coquelet în lipie la multicooker Crock-Pot Turbo Express by Alex Cîrțu
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 3-4 buc. lipii de tortilla |
• 3 buc. roșii românești |
• 1 buc. salată Lollo Bianco |
• 400 g. iaurt grecesc |
• 60 g. măsline kalamata fără sâmburi |
• 10 g carpaccio de trufe |
• 30 ml ulei de măsline |
• 30 ml ulei aromatizat cu busuioc |
• 5 g verdețuri de Provence |
• 1 buc. pui coquelet (450 g.) |
• 5 g. sare |
• 2 g. piper |
• 150 ml vin alb demisec |
• 200 ml apă |
Descriere
Pregătește o rețetă cu pui coquelet de care te poți bucura în orice moment al zilei. Carnea este fragedă și savuroasă, iar mixul de ingrediente îi adaugă o aromă aparte!
Mod de preparare
Pasul 1. Pune coquelet-ul într-un castron și stropește-l cu ulei de măsline și condimentează-l cu sare și piper.
Pasul 2. Încinge ulei de măsline în multicooker și călește-le pe programul Brown/Saute, timp de 20 de minute.
Pasul 3. Adaugă ulei aromatizat cu busuioc și mai lasă-l 2 minute să se rumenească frumos.
Pasul 4. Adaugă vinul alb demisec și lasă-l să se reducă. Apoi, adaugă apa.
Pasul 5. Pune capacul, setează programul Poultry și timpul de 20 de minute.
Pasul 6. Scoate puiul pe un tocător, desfă ușor carnea de pe os și tai-o mărunt.
Pasul 7. Adaugă carpaccio de trufe în iaurtul grecesc.
Pasul 8. Pregătește lipiile: unge fiecare lipie cu sos de iaurt și trufe, adaugă salata Lollo Bianco, încă puțin sos deasupra acesteia, bucățele de coquelet, măsline Kalamata, rondele subțiri de roșii românești și rulează bine.
Pasul 2. Încinge ulei de măsline în multicooker și călește-le pe programul Brown/Saute, timp de 20 de minute.
Pasul 3. Adaugă ulei aromatizat cu busuioc și mai lasă-l 2 minute să se rumenească frumos.
Pasul 4. Adaugă vinul alb demisec și lasă-l să se reducă. Apoi, adaugă apa.
Pasul 5. Pune capacul, setează programul Poultry și timpul de 20 de minute.
Pasul 6. Scoate puiul pe un tocător, desfă ușor carnea de pe os și tai-o mărunt.
Pasul 7. Adaugă carpaccio de trufe în iaurtul grecesc.
Pasul 8. Pregătește lipiile: unge fiecare lipie cu sos de iaurt și trufe, adaugă salata Lollo Bianco, încă puțin sos deasupra acesteia, bucățele de coquelet, măsline Kalamata, rondele subțiri de roșii românești și rulează bine.
Preparat cu
-400lei
Crock-Pot
Multicooker Turbo Express cu gătire sub presiune Crock-Pot
14+1 funcții de gătire
Cu 40% mai rapid față de setările High Pressure
• in stoc
PRP: 1.299,99lei
899,99lei