Rețetă butter chicken (pui indian cu unt) la multicooker Crock-pot Turbo Express by Madeline
Porții
4
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
• 800g piept de pui |
• 50g unt |
• 1 ceapă roșie |
• 2/8 |
• 4 căței de usturoi |
• 1 cub de ghimbir (15g) |
• 1 conservă de roșii (400g) |
• 2 lgț garam masala |
• 1 lgț sare |
• 150ml smântână lichidă |
Descriere
O mâncare mai exotică: pui indian cu unt la multicooker, sau „butter chicken”. Se face foarte repede, e gustos, aromat și hrănitor.
Mod de preparare
1. Porniți multicookerul pe Brown/Saute și încingeți untul. Adăugați usturoiul pisat, ceapa tocată și ghimbirul dat pe răzătoarea mică, le căliți câteva minute amestecând frecvent.
2. Adăugați pieptul de pui tăiat cubulețe, îl rumeniți puțin, adăugați apoi roșiile, sarea și amestecul de condimente garam masala (care conține: boia dulce, coriandru, muștaralb, usturoi, chimen, fenicul, scorțișoară, turmeric, chili, ghimbir, cuișoare, ienibahar, cardamom).
3. Puneți capacul, îl rotiți spre poziția Închis, rotiți și valva de presiune spre poziția Închis. Setați multicookerul pe Meat/Poultry, High Pressure, 10 minute.
4. După ce timpul a expirat, așteptați 5 minute, apoi rotiți cu grijă valva de presiune spre poziția Deschis, deschideți capacul, adăugați smântâna lichidă și mai gătiți încă 5 minute, amestecând frecvent.
5. Serviți acest pui indian cu unt la multicooker cald, cu garnitura preferată; în mod normal se servește alături de orez.
2. Adăugați pieptul de pui tăiat cubulețe, îl rumeniți puțin, adăugați apoi roșiile, sarea și amestecul de condimente garam masala (care conține: boia dulce, coriandru, muștaralb, usturoi, chimen, fenicul, scorțișoară, turmeric, chili, ghimbir, cuișoare, ienibahar, cardamom).
3. Puneți capacul, îl rotiți spre poziția Închis, rotiți și valva de presiune spre poziția Închis. Setați multicookerul pe Meat/Poultry, High Pressure, 10 minute.
4. După ce timpul a expirat, așteptați 5 minute, apoi rotiți cu grijă valva de presiune spre poziția Deschis, deschideți capacul, adăugați smântâna lichidă și mai gătiți încă 5 minute, amestecând frecvent.
5. Serviți acest pui indian cu unt la multicooker cald, cu garnitura preferată; în mod normal se servește alături de orez.
Preparat cu
-400lei
Crock-Pot
Multicooker Turbo Express cu gătire sub presiune Crock-Pot
14+1 funcții de gătire
Cu 40% mai rapid față de setările High Pressure
• in stoc
PRP: 1.299,99lei
899,99lei