Rețetă rib eye de vită sous vide la Multicooker Turbo Express Crock-pot by Prăjiturela
Porții
2
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
low
Calorii
-
Ingrediente
Ingrediente (pentru două porții): |
• 2 bucăți de rib eye de 1-1,5 cm grosime |
• 5-6 crenguțe de rozmarin |
• 2 cuburi de unt |
• 2-3 linguri ulei de măsline |
• sare grunjoasă |
• piper proaspăt râșnit |
Descriere
Ai încercat vreodată tehnica de gătit sous vide? Cu noul Crock-Pot Turbo Express, preparatul își păstrează gustul, aromele se întrepătrund mult mai bine, iar nutrienții nu se pierd.
Mod de preparare
- Scoatem carnea din frigider cu o oră înainte de gătire pentru a se relaxa fibra - procedeu valabil de fiecare când gătim carne;
- Asezonăm carnea cu sare și piper, punem câte 2 crenguțe de rozmarin pe fiecare parte, apoi vidăm bucățile de carne folosind pungi de vidare și un aparat de vidat alimentele;
- Umplem vasul Crock-Pot-ului cu apă, apoi adaugăm carnea pusă în suportul special pentru sous vide, cu care vine vasul;
- Trebuie pusă apă doar cât să fie acoperită carnea;
- Putem, bineînțeles, să punem mai întâi carnea și apoi apa, nu este o ordine obligatorie;
- Punem capacul, blocăm, setăm funcția sous vide, 2 ore, 53 de grade, apoi ne continuăm treburile;
- După cele două ore, scoatem carnea din pungile vidate, o tapetăm cu prosoape de hârtie pentru a elimina excesul de umiditate;
- Prăjim în ulei și unt cele doua bucăți de carne doar cât să prindă o crustă crocantă;
- Deși carnea vă rămâne roz la mijloc, să știți că ea este gătită, procesul de gătire lentă prin tehnica sous vide păstrează aspectul și culoarea naturală a cărnii.
Preparat cu
-600lei
Crock-Pot
Multicooker Turbo Express cu gătire sub presiune Crock-Pot
14+1 funcții de gătire
Cu 40% mai rapid față de setările High Pressure
• in stoc
PRP: 1.299,99lei
699,99lei