Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă Tikka Masala vegetariană cu conopidă și dovlecel la Multicooker Turbo Express Crock-pot

Rețetă Tikka Masala vegetariană cu conopidă și dovlecel la Multicooker Turbo Express Crock-pot
Rețetă Tikka Masala vegetariană cu conopidă și dovlecel la Multicooker Turbo Express Crock-pot Rețetă Tikka Masala vegetariană cu conopidă și dovlecel la Multicooker Turbo Express Crock-pot

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 1 lgt ulei vegetal
• 1 ceapă mare, tăiată fin
• 30g ghimbir mărunțit fin
• 2 căței de usturoi, tocați mărunt
• 2 lgt garam masala
• 1 lgt turmeric
• 1 lgt chimen măcinat
• 1 lgt coriandru măcinat
• 1 lgt pudră de chili
• 1 conservă de lapte de cocos bogat în grăsimi
• 1 conservă roșii tăiate mărunt
• Sare și piper
• 700 g buchețele de conopidă
• 400 g dovlecel tăiat cubulețe (de aproximativ 1 cm)

Descriere

Încearcă o rețetă de bază din bucătăria indiană, o adevărată explozie de arome! Se face mult mai ușor decât crezi, mai ales când folosești funcțiile inteligente ale Multicookerului Turbo Express!

Mod de preparare

  • Selectați funcția de Rumenire și Călire a aparatului de gătit multicooker și lăsați să se încingă.
  • Adăugați uleiul, apoi ceapa și căliți-le timp de aproximativ 5 minute până se înmoaie și începe să se rumenească ușor.
  • Adăugați ghimbirul și usturoiul și lăsați la călit timp de aproximativ 1 minut.
  • Adăugați 1 lgt de garam masala (păstrând cealaltă lgt pentru mai târziu), împreună cu turmericul, chimenul, coriandrul și pudra de chili, gătiți în continuare timp de încă 2 minute înainte de a selecta funcția de oprire.
  • nlăturați amestecul de ceapă încinsă din oală, punându-l într-un bol mic, lăsați deoparte la răcit pentru câteva minute.
  • Desfaceți conserva de lapte de cocos (nu scuturați) și înlăturați cu grijă crema de cocos, apoi turnați în robotul de bucătărie sau blender.
  • Turnați tomatele din conservă, împreună cu amestecul răcit de ceapă, adăugați sare și piper și amestecați până când se omogenizează.
  • Puneți deoparte.
  • Turnați zeama de cocos în oala interioară a multicooker-ului (ar trebui să fie cam ½ cutie).
  • Mai adăugați încă ½ cutie de apă.
  • Puneți conopida și dovlecelul în zeama de cocos în aparatul multicooker, nu amestecați.
  • Puneți capacul, asigurați-vă că comutatorul supapei de evacuare a aburilor este în poziția închis și selectați funcția Manuală, ridicat și un timp de 1 minut.
  • După ce expiră timpul, aerisiți cu grijă și înlăturați capacul. Selectați butonul de Fierbere la foc mic. 
  • Turnați sosul Tikka Masala, adăugând restul de 1 lgt garam masala.
  • Gustați pentru a potrivi după gust, dacă este nevoie.
  • Lăsați amestecul să fiarbă ușor, amestecând cu grijă pentru ca buchețelele să nu se zdrobească prea tare.
  • Pentru a servi presărați nuci caju prăjite, puțin iaurt natural și câteva frunze proaspete de coriandru.
Se servește cu – nuci caju prăjite și mărunțite, iaurt natural, frunze proaspete de coriandru și orez fiert! Poftă mare!