Rețetă Tikka Masala vegetariană cu conopidă și dovlecel la Multicooker Turbo Express Crock-pot
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 1 lgt ulei vegetal |
• 1 ceapă mare, tăiată fin |
• 30g ghimbir mărunțit fin |
• 2 căței de usturoi, tocați mărunt |
• 2 lgt garam masala |
• 1 lgt turmeric |
• 1 lgt chimen măcinat |
• 1 lgt coriandru măcinat |
• 1 lgt pudră de chili |
• 1 conservă de lapte de cocos bogat în grăsimi |
• 1 conservă roșii tăiate mărunt |
• Sare și piper |
• 700 g buchețele de conopidă |
• 400 g dovlecel tăiat cubulețe (de aproximativ 1 cm) |
Descriere
Încearcă o rețetă de bază din bucătăria indiană, o adevărată explozie de arome! Se face mult mai ușor decât crezi, mai ales când folosești funcțiile inteligente ale Multicookerului Turbo Express!
Mod de preparare
- Selectați funcția de Rumenire și Călire a aparatului de gătit multicooker și lăsați să se încingă.
- Adăugați uleiul, apoi ceapa și căliți-le timp de aproximativ 5 minute până se înmoaie și începe să se rumenească ușor.
- Adăugați ghimbirul și usturoiul și lăsați la călit timp de aproximativ 1 minut.
- Adăugați 1 lgt de garam masala (păstrând cealaltă lgt pentru mai târziu), împreună cu turmericul, chimenul, coriandrul și pudra de chili, gătiți în continuare timp de încă 2 minute înainte de a selecta funcția de oprire.
- nlăturați amestecul de ceapă încinsă din oală, punându-l într-un bol mic, lăsați deoparte la răcit pentru câteva minute.
- Desfaceți conserva de lapte de cocos (nu scuturați) și înlăturați cu grijă crema de cocos, apoi turnați în robotul de bucătărie sau blender.
- Turnați tomatele din conservă, împreună cu amestecul răcit de ceapă, adăugați sare și piper și amestecați până când se omogenizează.
- Puneți deoparte.
- Turnați zeama de cocos în oala interioară a multicooker-ului (ar trebui să fie cam ½ cutie).
- Mai adăugați încă ½ cutie de apă.
- Puneți conopida și dovlecelul în zeama de cocos în aparatul multicooker, nu amestecați.
- Puneți capacul, asigurați-vă că comutatorul supapei de evacuare a aburilor este în poziția închis și selectați funcția Manuală, ridicat și un timp de 1 minut.
- După ce expiră timpul, aerisiți cu grijă și înlăturați capacul. Selectați butonul de Fierbere la foc mic.
- Turnați sosul Tikka Masala, adăugând restul de 1 lgt garam masala.
- Gustați pentru a potrivi după gust, dacă este nevoie.
- Lăsați amestecul să fiarbă ușor, amestecând cu grijă pentru ca buchețelele să nu se zdrobească prea tare.
- Pentru a servi presărați nuci caju prăjite, puțin iaurt natural și câteva frunze proaspete de coriandru.
Preparat cu
-400lei
Crock-Pot
Multicooker Turbo Express cu gătire sub presiune Crock-Pot
14+1 funcții de gătire
Cu 40% mai rapid față de setările High Pressure
• in stoc
PRP: 1.299,99lei
899,99lei