Rețetă carrot cake la multicookerul Crock-pot Turbo Express by Madeline
Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
35m
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
• 150g făină |
• 50g nuci râșnite |
• 1 lgț scorțișoară |
• 1 lgț praf de copt |
• 2 ouă |
• 100g zahăr brun |
• 60g smântână |
• 60ml ulei |
• 100g morcovi rași |
• coaja rasă de la 1/2 portocală |
Cremă: |
• 250g mascarpone |
• 200g cremă de brânză |
• 3 lg sirop de arțar |
Descriere
Ai poftă de ceva dulce și bun? Atunci trebuie să încerci o rețetă delicioasă de carrot cake cu blat umed și aromat și cremă fină de brânză! Se prepară ușor, este gata rapid și este extrem de delicios!
Mod de preparare
Pasul 1. Batem ouăle spumă cu zahărul până devin spumoase, apoi adăugăm uleiul, smântâna. Mixăm până la omogenizare.
Pasul 2. Începem să adăugăm ingredientele uscate: făina, mixul de condimente, praful de copt, nucile râșnite fin. Omogenizăm bine tot, apoi turnăm compoziția într-o formă de tort (18cm diametru și bază detașabilă) unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt. Eu o prind și cu acest accesoriu de silicon pt fiert la abur, astfel e ușor de scos.
Pasul 3. Punem 250ml apa în vasul multicookerului, așezăm grilajul peste care punem tava învelită în hârtie de copt. Punem capacul, îl rotim spre poziția Închis, rotim și valva de presiune spre poziția Închis.
Pasul 4. Setăm aparatul pe Manual, Low pressure, 35 min. După ce timpul a expirat mai lăsăm aparatul 10 min. Rotim cu grijă valva de presiune, iar după ce nu mai fâsâie deschidem capacul. Scoatem blatul din formă și îl lăsăm la răcit.
Pasul 5. Pentru cremă batem cu mixerul crema de brânză cu brânza mascarpone și siropul de arțar. Tăiem blatul pe jumătate, îl umplem cu jumătate din cremă, lăsând restul pentru topping și laterale. Îl decorăm după bunul plac, eu am pus nuci măcinate, fulgi de cocos și coajă rasă de portocală. Poftă mare!
Pasul 2. Începem să adăugăm ingredientele uscate: făina, mixul de condimente, praful de copt, nucile râșnite fin. Omogenizăm bine tot, apoi turnăm compoziția într-o formă de tort (18cm diametru și bază detașabilă) unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt. Eu o prind și cu acest accesoriu de silicon pt fiert la abur, astfel e ușor de scos.
Pasul 3. Punem 250ml apa în vasul multicookerului, așezăm grilajul peste care punem tava învelită în hârtie de copt. Punem capacul, îl rotim spre poziția Închis, rotim și valva de presiune spre poziția Închis.
Pasul 4. Setăm aparatul pe Manual, Low pressure, 35 min. După ce timpul a expirat mai lăsăm aparatul 10 min. Rotim cu grijă valva de presiune, iar după ce nu mai fâsâie deschidem capacul. Scoatem blatul din formă și îl lăsăm la răcit.
Pasul 5. Pentru cremă batem cu mixerul crema de brânză cu brânza mascarpone și siropul de arțar. Tăiem blatul pe jumătate, îl umplem cu jumătate din cremă, lăsând restul pentru topping și laterale. Îl decorăm după bunul plac, eu am pus nuci măcinate, fulgi de cocos și coajă rasă de portocală. Poftă mare!
Preparat cu
-600lei
Crock-Pot
Multicooker Turbo Express cu gătire sub presiune Crock-Pot
14+1 funcții de gătire
Cu 40% mai rapid față de setările High Pressure
• in stoc
PRP: 1.299,99lei
699,99lei