Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă cheesecake cu caramel la Multicooker Turbo Express Crock-pot

Rețetă cheesecake cu caramel la Multicooker Turbo Express Crock-pot
Rețetă cheesecake cu caramel la Multicooker Turbo Express Crock-pot Rețetă cheesecake cu caramel la Multicooker Turbo Express Crock-pot

Porții

8

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

45m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 250 g biscuiți crocanți cu aromă de caramel
• 50g unt topit
• 450 g brânză moale integrală
• 100 g zahăr golden caster
• 3 lgt pastă caramelizată pentru biscuiți
• 100 g smântână 1 lgt făină simplă
• 2 lgt de extract de vanilie
• 2 ouă mari SOS/TOPING DE TOFFEE
• 50g unt
• 160g zahăr brun moale
• 100ml (+100ml) cremă dublă
• 1 vârf de sare
• 2 lgt pastă caramelizată pentru biscuiți
• Frișcă (opțional)

Descriere

Ți-e poftă de ceva dulce? Ce-ai zice de un cheesecake cu sos de caramel? Cu funcția de coacere a multicookerului Turbo Express va fi gata în doar 15 minute! 

Mod de preparare

  • Ungeți fundul și părțile laterale ale formei pentru tort și puneți pe ea o foaie de copt. 
  • Rupeți 2 fâșii lungi de foaie - acest lucru vă va permite să scoateți ușor prăjitura din formă, atunci când este gata.
  • Puneți suportul în vas și adăugați aproximativ 1 cană de apă de 250 ml.
  • Împăturiți foaia în jumătate pe lungime pentru a avea o prindere bună.
  • Puneți-o apoi în formă, apăsând în jos pentru a face capetele foii să acopere până în partea de sus a vasului. 
  • Repetați cu cea de-a doua fâșie pentru a forma o cruce pe fundul formei.
  • Zdrobiți biscuiții până ce capătă consistență de pesmet, turnați-i într-un bol și amestecați cu untul topit. 
  • Turnați cu lingura în forma pregătită și apăsați în jos cu spatele lingurii pentru a obține un aspect neted, lăsați câteva firimituri să ajungă în părțile laterale ale formei. 
  • Puneți brânza moale, zahărul caster și pasta pentru biscuiți într-un bol pentru amestecat și bateți-le bine împreună.
  • Adăugați smântâna, făina și vanilia și bateți-le pentru a le omogeniza. 
  • În final, bateți ouăle având grijă să nu le amestecați prea tare.
  • Turnați amestecul în formă. 
  • Puneți vasul pe suport, apăsând cele 4 părți ale foii în jos pe părțile laterale ale vasului. Acest lucru va permite sigilarea corectă a capacului. 
  • Selectați setarea pentru desert, High Pressure, timp de 35 minute. 
  • Asigurați-vă că este închisă supapa de eliberare a aburilor și lăsați la gătit.
  • De îndată ce s-a scurs timpul de gătit, selectați Stop pentru ca dispozitivul să nu treacă în mod automat la Păstrare la Cald. 
  • Lăsați presiunea din interior să se degaje în mod natural.
  • Ar putea dura până la 15 minute.
  • Înlăturați capacul după ce aburul este eliberat din multicooker. 
  • Dacă această etapă, cheesecake-ul are un pic de apă deasupra. 
  • Puteți tamponați ușor cu un prosop curat de bucătărie și se va absorbi ușor.
  • Adunați laolaltă cele 4 foi și scoateți cu grijă forma cu cheesecake din vas.
  • Puneți deoparte la răcit. După răcire, scoateți din formă și lăsați la frigider cât este nevoie. 
Sosul caramel
  • Selectați funcția de gătire lentă.
  • Adăugați untul în vasul curat, lăsați-l să înceapă să se topească.
  • Adăugați zahărul și 100 ml de cremă.
  • Când încep să se formeze bule selectați funcția de oprire, turnați sarea și pasta de biscuiți și amestecați până se omogenizează.
  • Când se răcește folosiți pentru a glazura cheesecake-ul.