Rețetă cheesecake cu caramel la Multicooker Turbo Express Crock-pot
Porții
8
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
45m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 250 g biscuiți crocanți cu aromă de caramel |
• 50g unt topit |
• 450 g brânză moale integrală |
• 100 g zahăr golden caster |
• 3 lgt pastă caramelizată pentru biscuiți |
• 100 g smântână 1 lgt făină simplă |
• 2 lgt de extract de vanilie |
• 2 ouă mari SOS/TOPING DE TOFFEE |
• 50g unt |
• 160g zahăr brun moale |
• 100ml (+100ml) cremă dublă |
• 1 vârf de sare |
• 2 lgt pastă caramelizată pentru biscuiți |
• Frișcă (opțional) |
Descriere
Ți-e poftă de ceva dulce? Ce-ai zice de un cheesecake cu sos de caramel? Cu funcția de coacere a multicookerului Turbo Express va fi gata în doar 15 minute!
Mod de preparare
- Ungeți fundul și părțile laterale ale formei pentru tort și puneți pe ea o foaie de copt.
- Rupeți 2 fâșii lungi de foaie - acest lucru vă va permite să scoateți ușor prăjitura din formă, atunci când este gata.
- Puneți suportul în vas și adăugați aproximativ 1 cană de apă de 250 ml.
- Împăturiți foaia în jumătate pe lungime pentru a avea o prindere bună.
- Puneți-o apoi în formă, apăsând în jos pentru a face capetele foii să acopere până în partea de sus a vasului.
- Repetați cu cea de-a doua fâșie pentru a forma o cruce pe fundul formei.
- Zdrobiți biscuiții până ce capătă consistență de pesmet, turnați-i într-un bol și amestecați cu untul topit.
- Turnați cu lingura în forma pregătită și apăsați în jos cu spatele lingurii pentru a obține un aspect neted, lăsați câteva firimituri să ajungă în părțile laterale ale formei.
- Puneți brânza moale, zahărul caster și pasta pentru biscuiți într-un bol pentru amestecat și bateți-le bine împreună.
- Adăugați smântâna, făina și vanilia și bateți-le pentru a le omogeniza.
- În final, bateți ouăle având grijă să nu le amestecați prea tare.
- Turnați amestecul în formă.
- Puneți vasul pe suport, apăsând cele 4 părți ale foii în jos pe părțile laterale ale vasului. Acest lucru va permite sigilarea corectă a capacului.
- Selectați setarea pentru desert, High Pressure, timp de 35 minute.
- Asigurați-vă că este închisă supapa de eliberare a aburilor și lăsați la gătit.
- De îndată ce s-a scurs timpul de gătit, selectați Stop pentru ca dispozitivul să nu treacă în mod automat la Păstrare la Cald.
- Lăsați presiunea din interior să se degaje în mod natural.
- Ar putea dura până la 15 minute.
- Înlăturați capacul după ce aburul este eliberat din multicooker.
- Dacă această etapă, cheesecake-ul are un pic de apă deasupra.
- Puteți tamponați ușor cu un prosop curat de bucătărie și se va absorbi ușor.
- Adunați laolaltă cele 4 foi și scoateți cu grijă forma cu cheesecake din vas.
- Puneți deoparte la răcit. După răcire, scoateți din formă și lăsați la frigider cât este nevoie.
- Selectați funcția de gătire lentă.
- Adăugați untul în vasul curat, lăsați-l să înceapă să se topească.
- Adăugați zahărul și 100 ml de cremă.
- Când încep să se formeze bule selectați funcția de oprire, turnați sarea și pasta de biscuiți și amestecați până se omogenizează.
- Când se răcește folosiți pentru a glazura cheesecake-ul.
Preparat cu
-600lei
Crock-Pot
Multicooker Turbo Express cu gătire sub presiune Crock-Pot
14+1 funcții de gătire
Cu 40% mai rapid față de setările High Pressure
• in stoc
PRP: 1.299,99lei
699,99lei