Rețetă cheesecake cu ciocolată și clementine la Multicooker Turbo Express Crock-pot
Porții
8
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
35m
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
• 150 g biscuiți digestivi cu ciocolată mărunțiți |
• 30 g unt topit |
• 200 g ciocolată 80% cacao |
• 30 g unt |
• 1 lingură cacao, cernută |
• 400 g cremă de brânză |
• 150 ml smântână |
• 150 g zahăr tos |
• Coaja rasă fină de la 2 clementine |
• Esență de portocală (opțional) |
• 2 ouă mari bătute |
Glazură de portocale: |
• 80 g zahăr tos |
• 2 linguri apă |
• 1 lingură lichior de portocale |
Pentru servit: |
• felii de clementine |
• semințe de rodie |
• fistic tocat |
Descriere
Cauți idei de rețete pentru sărbători sau evenimente speciale? Încearcă rețeta de cheesecake cu ciocolată și clementine, gata în doar 35 de minute cu funcția Desert a Multicookerului Turbo Express!
Mod de preparare
- Se unge și se tapetează fundul formei de tort cu hârtie de copt.
- Puneți biscuiții de ciocolată mărunțiți într-un castron, adăugați untul topit și amestecați bine.
- Cu lingura în baza formei, apăsați ușor pentru a forma un strat compact.
- Topiți ciocolata și unt împreună, folosind un cuptor cu microunde sau alternativ folosind bain marie.
- Se amestecă cacaoul cernut.
- Puneți deoparte să se răcească.
- Puneți crema de brânză, smântâna, zahărul, coaja de la clementine, extractul de portocale și ouăle într-un castron și, folosind un mixer manual sau un tel, bateți împreună până la omogenizare.
- Turnați amestecul de ciocolată topită și amestecați încet pentru a se combina.
- Turnați peste baza de biscuiți și neteziți suprafața.
- Adăugați 300 ml apă la baza oalei multicookerului Turbo Express și așezați forma înăuntru.
- Așezați 2 fâșii de folie în diagonale de-a lungul formei pentru cheesecake pentru a îndepărta ușor cheesecake-ul la final de coacere.
- Puneți cheesecake-ul în interiorul oalei, puneți capacul și asigurați-vă că supapa este în poziția Închis. Selectați setarea Desert – High Pressure timp de 35 de minute.
- După ce a trecut timpul de gătire, lăsați presiunea din interior să se elibereze în mod natural (ar putea dura până la 15 minute). ) înainte de a scoate capacul.
- Cheesecake-ul cald va avea centrul mai moale.
- Dacă s-a format puțină apă pe partea de sus a cheesecake-ului, aceasta se îndepărtează cu ușurință folosind colțul unei bucăți de hârtie de bucătărie pliată
- Lăsați cheesecake-ul să se răcească ușor în oală înainte de a-l scoate și de a-l pune pe un grătar
Glazura de portocale
- Pentru a face glazura de portocale curățați de coajă și feliați subțire cele 2 clementine.
- Așezați feliile pe o sită și lasăți-le să își scurgă zeama.
- Într-o tigaie mică se încălzește zahărul și apa împreună până se topesc.
- Creșteți puterea flăcării până când clocotește și continuați să gătiți până când lichidul capătă o culoare chihlimbar deschis.
- Se ia de pe foc si se amestecă cu grijă lichiorul de portocale. (Aveți grijă, deoarece lichidul ar putea să facă bule și să sară).
- Lăsați să se răcească puțin.
- Aranjați feliile de clementine deasupra cheesecake-ului.
Preparat cu
-600lei
Crock-Pot
Multicooker Turbo Express cu gătire sub presiune Crock-Pot
14+1 funcții de gătire
Cu 40% mai rapid față de setările High Pressure
• in stoc
PRP: 1.299,99lei
699,99lei