Rețetă Chocoflan la multicookerul Crock-pot Turbo Express by Madeline
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Cremă de zahăr ars: |
• 400ml lapte condensat îndulcit |
• 40g cremă de brânză |
• 120ml smântână lichidă |
• 1 ou |
• 1/2 lgț pudră de vanilie |
Negresă: |
• 60g unt topit |
• 100g zahăr brun |
• 1 ou |
• 80ml smântână lichidă |
• 60g făină |
• 30g cacao |
• 1/2 lgț praf de copt |
• 2 lg sirop de caramel |
• ulei pt uns forma |
Descriere
Un desert magic preparat de Madeline Cuisine la multicooker! De ce este magic? Simplu! Pui în formă compoziția de negresă, apoi torni compoziția pentru crema de zahăr ars, iar în multicooker, crema de zahăr ars se duce jos și negresa se ridică: MAGIE!
Mod de preparare
Pasul 1. Pentru prăjitura de ciocolată amestecăm untul topit, zahărul brun, smântâna lichidă, oul. Adăugăm și ingredientele uscate: făina, pudra de cacao, praful de copt.
Pasul 2. Ungem forma cu puțin ulei, apoi turnăm siropul de caramel in formă și o acoperim uniform. Turnăm compoziția de prăjitură cu ciocolata în formă.
Pasul 3. Pentru budincă batem cu mixerul sau cu un tel smântâna lichidă, crema de brânză, laptele condensat, oul, gălbenușul și vanilia (pudră sau esență). Turnăm compoziția de budincă în formă, peste cea de ciocolată.
Pasul 4. Acoperim cu folie forma, turnam 250ml apă în vasul multicookerului, punem grătarul și prăjitura. Setăm aparatul pe 25 min High pressure, apoi mai așteptăm 10 min până să eliberăm presiunea și să ridicam capacul. Foarte important: ținem la rece prăjtura în formă 2-3 ore înainte să o răsturnăm.
Pasul 2. Ungem forma cu puțin ulei, apoi turnăm siropul de caramel in formă și o acoperim uniform. Turnăm compoziția de prăjitură cu ciocolata în formă.
Pasul 3. Pentru budincă batem cu mixerul sau cu un tel smântâna lichidă, crema de brânză, laptele condensat, oul, gălbenușul și vanilia (pudră sau esență). Turnăm compoziția de budincă în formă, peste cea de ciocolată.
Pasul 4. Acoperim cu folie forma, turnam 250ml apă în vasul multicookerului, punem grătarul și prăjitura. Setăm aparatul pe 25 min High pressure, apoi mai așteptăm 10 min până să eliberăm presiunea și să ridicam capacul. Foarte important: ținem la rece prăjtura în formă 2-3 ore înainte să o răsturnăm.
Preparat cu
-400lei
Crock-Pot
Multicooker Turbo Express cu gătire sub presiune Crock-Pot
14+1 funcții de gătire
Cu 40% mai rapid față de setările High Pressure
• in stoc
PRP: 1.299,99lei
899,99lei