Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă gem de dovleac la multicookerul Crock-pot Turbo Express by Cu cireșel la joacă

Rețetă gem de dovleac la multicookerul Crock-pot Turbo Express by Cu cireșel la joacă
Rețetă gem de dovleac la multicookerul Crock-pot Turbo Express by Cu cireșel la joacă Rețetă gem de dovleac la multicookerul Crock-pot Turbo Express by Cu cireșel la joacă Rețetă gem de dovleac la multicookerul Crock-pot Turbo Express by Cu cireșel la joacă

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

40m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 1 kg dovleac plăcintar
• Zeamă de portocală
• Zeamă de lămâie
• Scorțișoară Ceylon (după gust)
• 500 g zahăr

Descriere

Un gem cu o aromă intensă, perfect pentru micul dejun. Se prepară ușor și rapid cu ajutorul multicookerului Crockpot Turbo Express.

Mod de preparare

1. Pregătiți mai întâi sucul de citrice de la 2 portocale medii și o lămâie mică. 

2. Spălați dovleacul, curățați-l de coajă, tăiați-l cubulețe și adăugați-l într-un vas încăpător. 

3. Adăugați zeama de citrice, scorțișoara Ceylon și zahărul. 

4. Amestecați, apoi acoperiți vasul și lăsați la rece câteva ore. 

5. Între timp, spălați borcanele și sterilizați-le.

6. Adăugați circa 300 ml de apă în vasul multicooker-ului, împreună cu grătarul metalic. 

7. Așezați borcanele și capacele în interior. 

8. Închideți capacul și rotiți butonul spre poziția Închis. 

9. Alegeți funcția Sterilise și butonul Start. 

10. La finalul programului, scoateți borcanele și capacele cu ajutorul unui clește și așezați-le la răcit pe un grătar, fără a le mai șterge. Când zahărul s-a dizolvat, se poate începe prepararea gemului. 

11. Trasferați conținutul în vasul multicooker-ului, închideți capacul și supapa de eliberare a presiunii și alegeți funcția Dessert, presiune înaltă, pentru 30 de minute. 

12. La final, după eliberarea naturală a presiunii, ridicați capacul și alegeți funcția Simmer (fierbere la foc mic) pentru încă 5-10 minute, în funcție de cât lichid doriți să mai reduceți, dar și în funcție de soiul de dovleac ales. 

13. Gemul fierbinte se toarnă în borcanele sterilizate și răcite, se înfiletează capacele și se sterilizează încă o dată folosind același procedeu ca în cazul borcanelor goale.