Rețetă sarmale în foi de viță la multicookerul Crock-pot Turbo Express by Madeline
Porții
8
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
45m
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
• 500 g carne tocată vită+porc |
• 1 ceapă |
• 1 morcov |
• 70 g orez |
• 1/2 legătura de pătrunjel, mărar |
• 1 lg mix de legume deshidratate |
• 1 Igţ sare, puţin piper |
• 2 Ig ulei de măsline |
• 400 ml suc de roșii |
• zeama de la 1 lămâie (opţional) |
• 50 de frunze de viţă de vie |
Descriere
Sarmalele în foi de viţă sunt o idee bună oricând vreți să pregătiți un fel de mâncare cu mai puțină sare. Se fac rapid la Crockpot Turbo Express și sunt pe placul întregii familii.
Mod de preparare
1. Tocați mărunt: ceapa, morcovul, pătrunjelul (le puteți mărunți rapid în roboţelul de bucătărie).
2. Puneți rezultatul într-un bol, adăugați și carnea tocată, orezul, mixul de legume deshidratate, mărarul.
3. Amestecați bine compoziţia cu mâinile până la omogenizare.
4. Pregătiți foile de viţă de vie. Puneți câte o linguriţă zdravănă în centrul unei frunze de viță de vie, rulați-o puțin, apoi pliați marginile spre interior şi terminați de rulat restul. Repetați până terminați umplutura.
5. Puneți sarmalele în vasul multicookerului, apoi turnați peste ele uleiul, puţină sare, piper, zeamă de lămâie (dacă puneţi), sucul de roşii la final.
6. Puneți capacul, rotiți-l spre poziţia Închis, rotiți și valva de presiune spre poziția Închis. Setați aparatul pe Meat/Poultry 45 de min, High pressure. Puteţi folosi și funcția Turbo dacă doriţi, pentru a scurta cu 40% timpul de gătire.
7. După ce timpul s-a scurs, lăsați aparatul 5-10 minute, apoi rotiți cu grijă valva de presiune. După ce nu se mai aude niciun fâsâit, desfaceți capacul și serviți cu smântână aceste delicioase sarmale în foi de viță la multicooker.
2. Puneți rezultatul într-un bol, adăugați și carnea tocată, orezul, mixul de legume deshidratate, mărarul.
3. Amestecați bine compoziţia cu mâinile până la omogenizare.
4. Pregătiți foile de viţă de vie. Puneți câte o linguriţă zdravănă în centrul unei frunze de viță de vie, rulați-o puțin, apoi pliați marginile spre interior şi terminați de rulat restul. Repetați până terminați umplutura.
5. Puneți sarmalele în vasul multicookerului, apoi turnați peste ele uleiul, puţină sare, piper, zeamă de lămâie (dacă puneţi), sucul de roşii la final.
6. Puneți capacul, rotiți-l spre poziţia Închis, rotiți și valva de presiune spre poziția Închis. Setați aparatul pe Meat/Poultry 45 de min, High pressure. Puteţi folosi și funcția Turbo dacă doriţi, pentru a scurta cu 40% timpul de gătire.
7. După ce timpul s-a scurs, lăsați aparatul 5-10 minute, apoi rotiți cu grijă valva de presiune. După ce nu se mai aude niciun fâsâit, desfaceți capacul și serviți cu smântână aceste delicioase sarmale în foi de viță la multicooker.
Preparat cu
-400lei
Crock-Pot
Multicooker Turbo Express cu gătire sub presiune Crock-Pot
14+1 funcții de gătire
Cu 40% mai rapid față de setările High Pressure
• in stoc
PRP: 1.299,99lei
899,99lei