Rețetă supă de pui cu găluște Multicookerul Crock-pot Turbo Express by Madeline
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 700g carne de pui cu piele și os |
• 2 morcovi mari |
• 1 ceapă |
• 1 păstârnac |
• 1 bucată de țelină |
• 1 ardei |
• sare, piper* |
• 3 frunze de dafin (opțional) |
găluște: 1 ou mare (65g) și 65g griș |
Mod de preparare
Punem carnea în vasul multicookerului, adăugăm aprox 1.7 L de apă și sarea.
Punem capacul, îl rotim spre poziția Închis, rotim și valva de presiune spre poziția Închis.
Setăm aparatul pe Meat/Poultry, High pressure, 45 de min. Eu am selectat și funcția Turbo care mai scurtează cu încă 40% timpul de gătire.
După expirarea timpului, aparatul va piui și va intra pe funcția Keep warm, care ține mâncarea caldă până la 4 ore.
Îl mai lăsăm vreo 20 de min, apoi eliberăm valva de presiune cu grijă, rotind-o spre poziția Deschis. Rotim și capacul spre poziția deschis.
Adăugăm legumele întregi și setăm aparatul pe Slow Cook, High pressure, 2 h. Astfel va ieși foarte limpede supa.
La final strecurăm supa, adăugăm bucăți de cărniță și felii de morcov.
Setăm aparatul pe Simmer și preparăm găluștele: amestecăm 1 ou cu cantitatea acestuia în grame de griș.
Cu o linguriță înmuiată în supa fierbinte formăm găluștele și le eliberăm ușor în supă. Le lăsăm să fiarbă puțin, se fac foarte repede, întorcându-le și pe partea cealaltă. Servim supa caldă cu pătrunjel proaspăt tocat deasupra.
Este limpede și delicioasa, poftă mare!
Punem capacul, îl rotim spre poziția Închis, rotim și valva de presiune spre poziția Închis.
Setăm aparatul pe Meat/Poultry, High pressure, 45 de min. Eu am selectat și funcția Turbo care mai scurtează cu încă 40% timpul de gătire.
După expirarea timpului, aparatul va piui și va intra pe funcția Keep warm, care ține mâncarea caldă până la 4 ore.
Îl mai lăsăm vreo 20 de min, apoi eliberăm valva de presiune cu grijă, rotind-o spre poziția Deschis. Rotim și capacul spre poziția deschis.
Adăugăm legumele întregi și setăm aparatul pe Slow Cook, High pressure, 2 h. Astfel va ieși foarte limpede supa.
La final strecurăm supa, adăugăm bucăți de cărniță și felii de morcov.
Setăm aparatul pe Simmer și preparăm găluștele: amestecăm 1 ou cu cantitatea acestuia în grame de griș.
Cu o linguriță înmuiată în supa fierbinte formăm găluștele și le eliberăm ușor în supă. Le lăsăm să fiarbă puțin, se fac foarte repede, întorcându-le și pe partea cealaltă. Servim supa caldă cu pătrunjel proaspăt tocat deasupra.
Este limpede și delicioasa, poftă mare!
Preparat cu
-400lei
Crock-Pot
Multicooker Turbo Express cu gătire sub presiune Crock-Pot
14+1 funcții de gătire
Cu 40% mai rapid față de setările High Pressure
• in stoc
PRP: 1.299,99lei
899,99lei