Rețetă varză scăzută cu ciolan afumat la Multicookerul Crock-pot Turbo Express by Teo's Kitchen
Porții
6
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 50ml ulei de floarea soarelui |
• o ceapă albă mare (2 dacă sunt mici) |
• un ciolan afumat fără os (350-400g) |
• o varză mare tocată (1 kg) |
• 2 lingurițe sare |
• ½ linguriță piper sau după gust |
• 2 lingurițe boia afumată |
• 2 lingurițe cimbru uscat (sau după gust) |
• 400g roșii cubulețe în suc propriu |
• 100ml apă |
• mărar proaspăt tocat mărunt |
• smântână pentru servit |
Descriere
O variantă foarte rapidă, efectiv gata de pus pe masă în 45 de minute, asta cu tot cu tocatul verzei! Care e secretul? O gătim la MULTICOOKER-ul TURBO EXPRESS CU GĂTIRE SUB PRESIUNE de la CROCKPOT!
Mod de preparare
1. Puneți în vasul multicooker-ului uleiul, ceapa, ciolanul afumat, tăiat bucăți potrivite.
2. Selectați funcția BROWN/SAUTE care vă permite să căliți ingredientele direct în vasul aparatului. Condimentați cu sare, piper, boia afumată și cimbru uscat. Le căliți împreună câteva minte (3-4 minute), astfel condimentele, afumătura și ceapa își vor elibera cu adevărat aromele.
3. Adăugați varza tocată, amestecați.
4. Puneți și roșiile în suc propriu și, în funcție de cât sos vă doriți să aibă preparatul, putem adaugă și 100ml de apă. Puneți capacul, închideți aparatul, închideți valva pentru presiune și alegeți din meniu funcția MEAT/POULTRY. Timpul inițial de gătire este de 35 de minute, cu presiunea high, dar dacă apăsați butonul TURBO PRESSURE, timpul va scădea la 21 de minute.
5. Când timpul de gătire a expirat, eliberați presiunea folosind butonul special, deschideți capacul și adăugați mărarul proaspăt, tocat mărunt și amestecați.
6. Varza scăzută cu ciolan este gata! V-am spus că se gătește în timp record! Serviți varza cu două linguri de smântână și poate chiar și un ardei iute.
2. Selectați funcția BROWN/SAUTE care vă permite să căliți ingredientele direct în vasul aparatului. Condimentați cu sare, piper, boia afumată și cimbru uscat. Le căliți împreună câteva minte (3-4 minute), astfel condimentele, afumătura și ceapa își vor elibera cu adevărat aromele.
3. Adăugați varza tocată, amestecați.
4. Puneți și roșiile în suc propriu și, în funcție de cât sos vă doriți să aibă preparatul, putem adaugă și 100ml de apă. Puneți capacul, închideți aparatul, închideți valva pentru presiune și alegeți din meniu funcția MEAT/POULTRY. Timpul inițial de gătire este de 35 de minute, cu presiunea high, dar dacă apăsați butonul TURBO PRESSURE, timpul va scădea la 21 de minute.
5. Când timpul de gătire a expirat, eliberați presiunea folosind butonul special, deschideți capacul și adăugați mărarul proaspăt, tocat mărunt și amestecați.
6. Varza scăzută cu ciolan este gata! V-am spus că se gătește în timp record! Serviți varza cu două linguri de smântână și poate chiar și un ardei iute.
Preparat cu
-400lei
Crock-Pot
Multicooker Turbo Express cu gătire sub presiune Crock-Pot
14+1 funcții de gătire
Cu 40% mai rapid față de setările High Pressure
• in stoc
PRP: 1.299,99lei
899,99lei