Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă burrito bowl cu pui la Multicookerul Crock-pot Turbo Express by Taste Bazaar

Rețetă burrito bowl cu pui la Multicookerul Crock-pot Turbo Express by Taste Bazaar
Rețetă burrito bowl cu pui la Multicookerul Crock-pot Turbo Express by Taste Bazaar

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

30m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 500 gr.piept de pui
• o linguriță de chimion pudră
• o linguriță de usturoi pudră
• o linguriță de boia (dulce sau iute)
• o linguriță de sare
• o conservă de porumb (400 gr)
• o conservă de fasole neagră (400 gr)
• o roșie (sau 150 gr.roșii la conservă)
• o jumătate de ceapă mică
• un cățel usturoi
• zeama de la jumate de lime
• o linguriță de oțet
• 130 gr.orez basmati
• 500 ml apă + 2 lingurițe de legume deshidratate (sau supă de legume sau pui)

Pentru topping-uri: avocado, lime, cheddar, ardei iuți, smântână

Descriere

Această rețetă de burrito bowl cu pui este tot ce îți poți dori atunci când vrei ceva rapid, hrănitor și gustos. Este gata în doar 30 de minute la Multicookerul Crockpot Turbo Express!

Mod de preparare

  • Pieptul de pui se taie în cuburi și se pune în oala multicooker-ului Crockpot Turbo Express împreună cu toate condimentele și se amestecă bine (cu o lingură de lemn sau de silicon).
  • Se adaugă porumbul și fasolea clătite cu apă și bine scurse.
  • Roșia se taie în bucăți mici și se amestecă cu ceapa tocată mărunt, usturoiul zdrobit zeama de lime și oțetul. Se toarnă în oala multicooker-ului.
  • Orezul se împrăștie pe deasupra, distribuindu-se în mod uniform. Se toarnă apoi apa amestecată cu legumele deshidratate (sau supa). Dacă sunt boabe de orez neacoperite de apă, ele trebuie împinse ușor cu o lingură astfel încât să ajungă în apă. Nu se amestecă deloc ingredientele după ce s-au adăugat orezul.
  • Se fixează capacul oalei, se închide discul de eliberare a presiunii și se pornește programul Manual pentru 10 minute. Când se încheie programul, se lasă oala să elibereze singură presiunea pentru 5-10 minute, apoi se deschide discul de eliberare a presiunii, pentru despresurizarea completă.
  • Orezul cu pui se pune în boluri și pe deasupra se așază topping-urile pregătite (avocado, lime, cheddar, ardei iuți, smântână).