Rețetă ciorbă de miel cu verdețuri, acrită cu lămâie la Turbo Express Crock-pot by Prăjiturela
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 1-1,2 kg carne de miel cu os (eu am folosit gât) |
• 8 fire de ceapă verde |
• 5 fire de usturoi verde |
• 1 fir de praz (nu foarte mare) |
• 4 linguri ulei de măsline |
• 2 căpățâni de salată verde |
• 100 g de spanac |
• 3 legături de pătrunjel |
• 2 legături de mărar |
• 1 legatură de mentă |
• 1 legătură coriandru proaspăt (sau 1 lingură coriandru uscat) |
• 4 lămâi - 3 stoarse de zeamă, una tăiată sferturi, pentru servit |
• 2 ouă |
• 4 foi de dafin |
• Sare |
• Piper boabe și râșnit |
• Fulgi de ardei iute pentru servit (opțional) |
Descriere
Astăzi vă prezint o rețetă de miel, de inspirație
grecească, plină-plină cu verdețuri, preparată la Crockpot Turbo Express.
De când am acest aparat nici nu mai pregătesc
ciorbele, mai ales cele cu carne sau fasole, pe plită. Preparatele la Crockpot se fac rapid, cu minim de efort și fără miros în casă.
grecească, plină-plină cu verdețuri, preparată la Crockpot Turbo Express.
De când am acest aparat nici nu mai pregătesc
ciorbele, mai ales cele cu carne sau fasole, pe plită. Preparatele la Crockpot se fac rapid, cu minim de efort și fără miros în casă.
Mod de preparare
1. Punem carnea în vasul Crockpotului împreună cu 1 lingură de sare, una de piper boabe și cele 4 frunze de dafin. Umplem vasul cu apă, punem capacul și sigilăm, setam butonul de presiune pe închis și setăm modul carne, "meat" apoi turbo, apoi start.
2. Când timpul s-a scurs, lăsăm să se elibereze presiunea 5 minute, apoi o eliberăm noi. Scoatem carnea și strecurăm zeama, pe care o păstrăm.
3. Curățăm carnea de pe oase și o tocăm cuburi.
4. Clătim vasul Crockpotului, punem în el uleiul, ceapa, usturoiul și prazul feliate mărunt și adăugăm o linguriță de sare. Setăm programul "sote" și le călim pentru 5-6 minute sau până când se înmoaie.
5. Între timp tocăm mărunt toate verdețurile. Când ceapa, usturoiul și prazul sunt călite, adăugăm carnea și toate verdețurile, turnăm zeama în care a fost fiartă carnea și punem capacul. Sigilăm și setăm programul "soup" și, daca dorim, opțiunea turbo care va reduce timpul de gătire cu 70%.
5. După scurgerea timpului, eliminam presiunea și luăm capacul.
6. Batem ouăle împreună cu zeama de la cele 3 lămâi și potrivim de sare.
7. Servim ciorba fierbinte, presărată cu fulgi de ardei iute (opțional) și, daca mai dorim, cu zeama de lămâie proaspătă.
2. Când timpul s-a scurs, lăsăm să se elibereze presiunea 5 minute, apoi o eliberăm noi. Scoatem carnea și strecurăm zeama, pe care o păstrăm.
3. Curățăm carnea de pe oase și o tocăm cuburi.
4. Clătim vasul Crockpotului, punem în el uleiul, ceapa, usturoiul și prazul feliate mărunt și adăugăm o linguriță de sare. Setăm programul "sote" și le călim pentru 5-6 minute sau până când se înmoaie.
5. Între timp tocăm mărunt toate verdețurile. Când ceapa, usturoiul și prazul sunt călite, adăugăm carnea și toate verdețurile, turnăm zeama în care a fost fiartă carnea și punem capacul. Sigilăm și setăm programul "soup" și, daca dorim, opțiunea turbo care va reduce timpul de gătire cu 70%.
5. După scurgerea timpului, eliminam presiunea și luăm capacul.
6. Batem ouăle împreună cu zeama de la cele 3 lămâi și potrivim de sare.
7. Servim ciorba fierbinte, presărată cu fulgi de ardei iute (opțional) și, daca mai dorim, cu zeama de lămâie proaspătă.
Preparat cu
-400lei
Crock-Pot
Multicooker Turbo Express cu gătire sub presiune Crock-Pot
14+1 funcții de gătire
Cu 40% mai rapid față de setările High Pressure
• in stoc
PRP: 1.299,99lei
899,99lei