Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă humus cu sfeclă la Multicooker Turbo Express Crock-pot by Laura's Sweets

Rețetă humus cu sfeclă la Multicooker Turbo Express Crock-pot by Lauras Sweets
Rețetă humus cu sfeclă la Multicooker Turbo Express Crock-pot by Lauras Sweets

Porții

3

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 500 gr.năut uscat
• 4 buc.sfeclă proaspătă
• 70 ml ulei de măsline/ dovleac
• 4 lg tahini (după gust)
• sare
• 1 lămâie

Descriere

Pregătește rapid propria rețet[ de humus ca Laura's Sweets! Perfectă pentru perioada de post sau ca gustare, consistentă și delicioasă! 

Mod de preparare

  • Năutul uscat se pune la hidratat în apă, peste noapte.
  • A doua zi, se strecoară.
  • Aparatul Multicooker Express Turbo se conectează la o sursă de curent.
  • În vasul aparatului, se pune năutul hidratat, 2 l apă și sare. Se pune capacul, blocând în poziția închis. Supapa de abur se închide.
  • Din meniul aparatului, se selectează funcția Beans, Turbo, timp de 30 minute. După încheierea programului, se oprește aparatul. Se deschide supapa de abur, și, cu atenție, se scoate capacul.
  • Năutul se strecoară și se lasă deoparte.
  • Sfeclă se curăță de coajă, se videază într-o pungă specială pentru vidare. Se poate tăia felii.
  • În vasul aparatului, se pun 2 l apă și sfecla vidată. Se pune capacul, dar fără a-l bloca în poziția închisă.
  • Din meniul aparatului, se selectează funcția Sousvide, temperatura de 90 grade C, durata 2 h.
  • După încheierea programului, se scoate sfecla gătită și se desface din punga vidată.
  • Într-un blender de mare putere, se pune năutul, sare, sfecla tăiată felii, 3-4 lg pastă susan (tahini) și uleiul de măsline. Se adaugă sucul de la o lămâie.
  • Se pasează fin toate până se obține o pastă omogenă, cu o culoare frumoasă.
  • Se potrivește gustul în funcție de alegerea fiecăruia.
  • Se servește pe pâine prăjită.