Rețetă sarmale vegetariene cu ciuperci la Crock-pot Turbo Express by Daniel Breda
Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 1 varză murată |
• 500g ciuperci brune |
• 200g orez bob lung |
• 500ml bulion de roșii |
• 3-4 cepe mari |
• 2 morcovi |
• 1 linguriță sare |
• 1 linguriță cimbru |
• 0.5 linguriță piper |
• 3 linguri ulei |
• 3 foi de dafin |
• 1 legătură mărar |
Descriere
Cum se face umplutura de post pentru sarmăluțe gustoase? Încercați rețeta lui Daniel Breda, gătită rapid la Crockpot Turbo Express și prezentată pas cu pas.
Mod de preparare
1. Pentru umplutură, punem uleiul într-o tigaie și călim ceapă tocată cubulețe împreună cu morcovul ras pentru 5 minute, după care adăugăm ciupercile tocate mărunt, sarea, piperul, cimbrul și mai călim totul pentru încă 10 minute.
2. După ce s-a călit totul foarte bine adăugăm orezul și amestecăm bine pentru 2 minute (orezul se va găti complet în sarmale).
3. Varza murată se lasă în apă și se stoarce foarte bine înainte de folosire, după care luăm câte o frunză și punem aproximativ 1 lingură mare de umplutură, urmând să sigilăm sarmaua.
4. Se pune varză tocată rămasă pe fundul vasului de la oală sub presiune Multicooker T. Express, după care așezăm sărmăluțele îngrămădite una peste cealaltă, iar la final adăugăm bulionul și frunzele de dafin.
5. Punem capacul la oală și setăm pe funcția manual la presiune High pentru 25 minute.
6. După ce presiunea a ieșit complet din oală se poate deschide capacul oalei și se scot sarmalele pe un platou.
Preparat cu
-600lei
Crock-Pot
Multicooker Turbo Express cu gătire sub presiune Crock-Pot
14+1 funcții de gătire
Cu 40% mai rapid față de setările High Pressure
• in stoc
PRP: 1.299,99lei
699,99lei